Ingrediente:
- 4 vinete mari;
- 2 capatani mari de usturoi;
- 300 g de telemea desarata;
- o lingurita de seminte de chimen zdrobite;
- 2 legaturi de marar verde;
- 6 linguri de ulei de masline.
Mod de preparare:
- taie telemeaua in fasii, pune-o intr-un castron, stropeste-o cu ulei si apoi presara chimenul.
- coace capatana de usturoi infasurata in folie de aluminiu.
- dupa coacere( circa 20 minute), curata usturoiul, piseaza-l si freaca-l cu sare si ulei, pana cand obtii o pasta consistenta.
- taie vinetele in felii, pe lungime si prajeste-le in ulei incins pe ambele parti.
- unge feliile de vinete(dupa ce se racesc) cu pasta de usturoi, peste care vei pune cate 2 /3 bastonase de telemea.
- presara marar verde, apoi ruleaza feliile si prinde-le cu scobitori.
- pune rulourile pentru 5 minute la cuptor, la foc iute.
Pofta buna!