Cum sa faci tartine cu rosii, cascaval si sprot

Obisnuiesti sa faci din cand in cand tartine? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta mai putin obisnuita. Cea pe care ti-o prezentam azi include sprot, rosii si cascaval. Suntem siguri ca vei fi incantat/a de gustul oferit de acest aperitiv aparte!

Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Ingrediente:

- 6 felii de paine pentru toast(sau cate doresti in functie de cati oameni servesc aperitivul);

- 100 grae de cascaval;

- 4 linguri de maioneza;

- un catel de usturoi;

- o conserva de sprot in ulei;

- 3 rosii mici/4 rosii cherry;

- o frunza de salata verde.

Tartine cu rosii, cascaval si sprot. Mod de preparare:

- intinde feliile de paine cu un sucitor(nu exagerat);

- taie feliile de paine in jumatati triunghiulare;

- apropie varfurile fiecarui triunghi de paine si prinde-le cu o scobitoare(vei obtine o forma cumva asemanatoare unei barcute);

- pune feliile de paine pe o farfurie si baga-le apoi timp de 2 minute in cuptorul cu microunde, pentru a se usca atat cat trebuie;

- transfera painea pe un tocator de lemn;

- scoate cu grija scobitorile si lasa painea la racit;

- da cascavalul prin razatoarea mica;

- amesteca maioneza si usturoiul dat prin presa cu cascavalul ras;

- scoate sprotul din ulei;

- taie rosiile in feliute;

- taie frunzele de salata in bucatele triunghiulare;

- unge fiecare bucatica de paine cu compozitia de cascaval;

- pune peste o bucatica de salata verde, putin sprot si 2 feliute de rosie.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci TARTINE VESELE