Cum sa pastrezi ouale fierte

Ouale sunt produse perisabile. Probabil ca stie oricine acest aspect. Totusi, in anumite conditii, ele pot fi pastrate pentru o perioada lunga de timp. Azi iti vom prezenta o metoda simpla si eficienta de conservare a oualor fierte. Vor tine cateva luni bune, pana la jumatate de an!

Cum sa pastrezi ouale fierte. Ai nevoie de:

- 30 oua;

- o lingura de sare (pentru fierbere);

- apa(pentru fierbere);

- un morcov;

- o sfecla rosie;

- un ardei iute;

- un ardei iute uscat la fiecare borcan;

- o capatana de usturoi;

- 5/6 crengute de patrunjel;

- o frunza de dafin la fiecare borcan;

- amestec de boabe de piper si ienibahar, dupa gust;

- o lingurita de seminte de mustar la fiecare borcan;

- o lingurita si jumatate de sare grunjoasa la fiecare borcan;

- o lingurita de esenta de otet de 70 % la fiecare borcan.

Cum sa pastrezi ouale fierte. Ce trebuie sa faci:

- spala ouale cu apa si bicarbonat de sodiu;

- muta ouale intr-o cratita cu apa rece in care vei adauga inainte o lingura de sare;

- fierbe ouale(tine-le la fiert 12 minute din momentul in care ajung in punctul de fierbere);

- scoate ouale intr-un castron cu apa rece;

- lasa ouale la racit cam 5 minute;

- cat ouale se racesc, spala morcovul si sfecla, curata-le coaja si apoi da-le prin razatoare;

- toaca marunt ardeiul iute, patrunjelul si cateii decojiti de usturoi;

- adauga la baza unui borcan de 700 ml(curat si uscat) frunza de dafin, boabele de piper si de ienibahar, semintele de mustar, o lingurita de usturoi tocat si un ardei iute uscat rupt in cateva bucatele;

-umple borcanul cu oua fierte(fara coaja);

- adauga, in spatiile libere dintre oua, patrunjel intr-un borcan, morcov in al doilea borcan si sfecla rosie in cel de-al treilea. Pe scurt, cateun ingredient in fiecare borcan;

- adauga otetul si sarea;

- pune capacele borcanelor fara sa le infiletezi;

- tapeteaza fundul unei oale suficient de mari cu un prosop de bucatarie;

- muta borcanele in oala;

- toarna apa in oala, cat sa ajunga pana la nivelul umeraselor borcanelor;

- pune cratita pe foc. Sterilizeaza borcanele un sfert de ora, din momentul in care apa incepe sa clocoteasca;

- scoate borcanele si inchide-le ermetic;

- lasa borcanele sa se raceasca la temperatura camerei;

- muta borcanele cu oua in camara, beci sau debara.

Citeste si: Cum sa prajesti ouale. Aceste greseli iti pun sanatatea in pericol