Cum sa separi GALBENUSUL de ALBUS in mai putin de 10 secunde

In perioada sarbatorilor, cele mai multe gospodine pregatesc prajituri delicioase. Si stim cu totii ca un desert de buna calitate se face, de cele mai multe ori, pe baza de oua. Unele preparate au nevoie doar de galbenusuri, motiv pentru care separarea lor iti va produce batai de cap si pierdere de vreme.

Te scoate din minti separarea galbenusului de albus? Poate esti in urma cu pregatirile sau poate, pur si simplu, nu ai o dexteritate prea mare. Nu mai conteaza! Acum ai o metoda extrem de simpla de a separa albusul de galbenus!

Pasi:

1. Sparge oul pe marginea tigaii si toarna-l in recipient, asa cum faci de obicei.

2. Tot ce trebuie sa mai faci este sa folosesti o sticla goala de plastic de 500 ml fara capac(evident, curata). Apasa gura sticlei, usor, de mijlocul galbenusului. Acesta va fi absorbit rapid in recipient! Nu trebuie decat sa indrepti putin sticla in momentul in care galbenusul aluneca spre interior!

Oricat ai fi de lent, metoda nu dureaza mai mult de 10 secunde pentru un ou!

O metoda mai potrivita nu exista! Nu vei avea absolut nicio dificultate si vei castiga timp pretios!