Cum se prepara crenvustii-mumie in foietaj

Crenvustii-mumie in foietaj sunt gustarile perfecte pentru petrecerea de Halloween, fiind suculenti in interior si crocanti la interior si putand fi serviti cu ketchup sau mustar, dupa gust.

Iata cum se prepara acestia:

Ingrediente pentru 10 mumii:
• 10 crenvusti
• Aluat de foietaj
• Ketchup
• Mustar
• Ulei de masline

Mod de preparare:

##STEP##

Preincalziti cuptorul la  190° Celsius. ##END STEP##

##STEP##

Prajiti crenvustii in ulei de masline, intr-o tigaie, timp de 5-7 minute, pana devin usor aramii. Scoateti-i din tigaie si puneti-i pe un tocator de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Desfaceti aluatul de foietaj din pachet si intindeti-l pe o tabla de lemn, data cu faina, cu ajutorul unui facalet. Taiati, apoi, aluatul in fasii de 12,5 cm, cu ajutorul unui cutit ascutit. ##END STEP##

##STEP##

Infasurati crenvustii in aluatul de foietaj, pentru a forma mumiile, apasand bine capetele, pentru a nu se desface. ##END STEP##

##STEP##

Coaceti crenvustii in foietaj, pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana cand aluatul creste frumos si devine aramiu si crocant.
Lasati crenvustii sa se raceasca, pe un gratar de aluminiu, timp de 5 minute. ##END STEP##

##STEP##

Decorati mumiile, cu ochi de mustar si gura de ketchup si serviti-le pe un platou. ##END STEP##

Pofta buna!