Cum sa faci omleta cu macrou si cartofi

Cea mai consistenta masa ar trebui sa fie cea de dimineata. Cel putin asta ne transmit nutritionistii. Asadar, micul-dejun ar trebuie sa fie, de fapt, o masa copioasa, care ne va determina sa nu mai mancam mult peste zi si nici seara, cand metabolismul incetineste. Pentru o asemenea masa, avem o reteta ideala. Este vorba despre omleta cu macrou si cartofi.

Ingrediente:

- o conserva file de macrou in ulei de floarea soarelui;

- 4 oua mari;

- 4 cartofi medii rosii

- un ardei mic gras verde/rosu;

- 2 linguri de codite de ceapa verde tocate;

- ulei de floarea soarelui;

- sare;

- piper;

Mod de preparare:

- curata cartofii, spala-i, zvanta-i, apoi taie-i felii cat poti de subtiri;

- prajeste la foc mediu feliile de cartofi(sa fie rumenite bine);

- scoate cartofii intr-o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie si lasa-i sa se scurga bine;

- separat, bate ouale pana la omogenizare, adaugand sare si piper dupa gust;

- intr-o tigaie antiaderenta unsa cu ulei de floarea soarelui asaza feliile de cartofi intr-un singur strat.

- peste cartofi, adauga ardeiul taiat in cubulete mici, macroul scurs si rupt in bucatele mici si ceapa tocata in bucatele de aproximativ 2 centimetri;

- adauga ouale batute si misca cu grija tigaia astfel incat compozitia de oua sa acopere toate ingredientele;

- acopera omleta cu un capac si prajeste-o la foc mic spre mediu, cam 6 minute;

Spor la treaba si pofta buna!