Retete pentru Revelion: Oua umplute cu somon

Retete pentru Revelion: Oua umplute cu somon

Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar, e plina de bucate traditionale, insa nu lipsesc nici preparatele speciale, care creeaza mereu o imagine aparte. Azi, ti-am pregatit o reteta care va intregi peisajul unei mese bogate de sarbatori: oua umplute cu somon!

Oua umplute cu somon. Ingrediente:

- 7 oua de gaina mari/8 oua de gaina medii(daca ai oua de casa, cu atata mai bine);

- 3 linguri de maioneza;

- o lingurita de mustar (iute, dar nu exagerat de iute);

- o jumtate de ardei rosu dulce (copt si decojit de coaja si seminte);

- 30 grame de somon afumat;

- sare, dupa gust.

Oua umplute cu somon. Mod de preparare:

- fierbe ouale. Din momentul in care apa incepe sa dea in cloclot, mai fierbe ouale inca 10 minute;

- da ouale sub un jet de apa rece si lasa-le sa se raceasca bine de tot;

- decojeste ouale si taie-le in jumatati;

- scoate galbenusurile din fiecare jumatate de ou si muta-le in blender;

- adauga ardeiul copt, mustarul, maioneza si sarea peste galbenusuri;

- mixeaza ingredientele pana obtii un amestec omogen;

- muta amestecul intr-un sprit/sac de patiserie si decoreaza circular fiecare jumatate de ou;

- foloseste pentru decor fasii de somon, frunzulite de marar si presara cu fulgi de chilli uscati;

- consuma ouale cu somon ca aperitiv.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa faci Nigiri Somon

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In perioada sarbatorilor de iarna, icrele reprezinta un aperitiv excelent. Sunt gustoase, satioase si usor de preparat....
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...