Ingrediente:
- 250-300 grame de tofu;
- 2-3 catei de usturoi;
- un ardei iute(de preferat, rosu);
- 3 fire de ceapa verde;
- 2 linguri de sos de soia;
- un sfert de lingurita de ghimbir pudra;
- o jumatate de lingurita de ulei de susan;
- ulei pentru prajit.
Mod de preparare:
- scurge bine tofu, daca se afla in saramura;
- aseaza tofu intre servetele de bucatarie din hartie, pune o greutate deasupra si lasa- l frigider cateva ore;
- taie tofu cubulete;
- incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste tofu pe toate partile. Trebuie sa prinda o crusta crocanta;
- scoate tofu pe servetele de hartie. Astfel, grasimea in exces va fi absorbita;
- intr-un vas metalic(o cratita mica) incinge 2 linguri de ulei si caleste cam jumatate de minut usturoiul strivit;
- adauga ceapa si ardeiul iute tocat marunt peste usturoi si mai caleste amestecul inca jumatate de minut;
- condimenteaza cu ghimbir si stinge amestecul cu sosul de soia;
- adauga cubuletele de tofu;
- amesteca bine pana cand tofu absorbe sosul;
- adauga uleiul de susan si amesteca cu hotarare;
- scoate preparatul pe o farfurie;
- serveste tofu picant cu orez fiert. Il poti servi si ca aperitiv.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci peste...tofu. Reteta 100% vegana