Top 20 de mancaruri de savurat in Grecia

Top 20 de mancaruri de savurat in Grecia

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

3. Kebab-ul este o chiftea de burger, alungita, preparata pe gratar si servita cu diferite garnituri.

4. Saganaki (branza prajita).

5. Tirokroketes/Sfougata (crochete de branza).

6. Revithokeftedes ( falafel –crochete de pasta de naut cu condimente).

7. Feta Me Meli este un pateu obtinut din feta impachetata in foi subtiri de placinta, copt in cuptor si presarat cu putina miere.

8. Mousakka este un fel de lasagna, fara paste, obtinuta din felii suprapuse de vinete prajite, rosii, ceapa, cartofi, carne tocata, usturoi, sos besamel si branza.

9. Tiropites sunt pateuri triunghiulare, din foi de placinta, umplute cu branza greceasca.

10. Tzatziki este un sos de iaurt, cu castraveti si usturoi, care se portiveste de minune cu carne, legume, pita sau ca fel in sine.

11. Salata greceasca este faimoasa in toata lumea si se obtine din ingrediente simple: castraveti, rosii, masline, ceapa rosie si feta, cu un dressing de ulei de masine, otet si zeama de lamaie. Aceasta este nelipsita de la masa in Grecia.

12. Maslinele si uleiul de masline (proaspete, unice si autentice).

13. Dolmathakia (sarmalute in foi de vita-de-vie).

14. Taramosalata ( salata de icre).

16. Spanakopita (placinta de spanac cu feta).

17. Loukoumades sunt gogosele inmuiate in miere sau sirop de zahar, presarate cu scortisoara.

18. Submarin de vanilie (fondant de vanilie scufundat intr-un pahar cu apa).

19. Glyka Tou Koutaliou  (iaurt grecesc sau smantana cu dulceata de fructe sau marmelada de morcovi).

20. Halvasi este o prajitura cu unt, gris, stafide si migdale, servita ca atare sau cu inghetata de vanilie si sirop de rodie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, originara din America de Sud, bogata in...
Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o...
Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este...