Afla cum sa conduci in siguranta o masina

Afla cum sa conduci in siguranta o masina

Atunci cand va aflati la volan este indicat sa conduceti in siguranta si sa respectati regulile de circulatie, deoarece orice mica neatentie poate duce la urmari grave.

Iata cum puteti conduce o masina in conditii sigure si economisind bani.

- Inainte de a cumpara o masina este indicat sa comparati preturile, pentru a obtine unul avantajos.

- Informati-va pe internet cu privire la pretul asigurarii obligatorii, in cazul mai multor dealeri. Puteti obtine un pret mic, daca cautati cu atentie si aveti rabdare.

- Atunci cand va aflati la volan este indicat sa fiti odihniti si lucizi. Niciodata sa nu conduceti sub influenta alcoolului sau a unor droguri, ce va pot influenta viteza de reactie.

- Daca conduceti pe timp de noapte, este indicat sa mai luati pe cineva in masina, deoarece riscul accidentelor este sporit. Prezenta unei alte persoane va ajuta sa ramaneti treji si alerti.

- Daca urmati vreun tratament medical, cititi cu atentie indicatiile cu privire la acesta, iar daca va provoaca stari de ameteala, evitati sa conduceti pe intreaga perioada a tratamentului.

- Atunci cand porniti la drum alocati-va timp in plus pana la destinatie, cu marja de eroare pentru cazuri de urgenta si aglomeratie in trafic. Astfel va veti relaxa la volan si riscul de accidentare va scadea.

- Evitati condusul agresiv, cultivandu-va rabdarea si incercand sa va relaxati. Sunteti obligati sa respectati semnele de circulatie si indicatoarele.

- Purtati in permanenta centura de siguranta, atat in calitate de sofer, cat si de pasageri, chiar daca faceti drumuri scurte.

- Nu va luati ochii de la drum si evitati posibilele distrageri.

- Nu vorbiti la telefon si nu trimiteti sms-uri atunci cand conduceti.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu este dificil sa conduci o masina. Daca vrei sa evoluezi, insa, ca sofer, trebuie sa aplici...
Accidentele auto sunt la tot pasul, iar atunci cand copiii traverseaza strada, riscul de a-i rani este...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...