Cum sa eviti durerile de spate in masina

Cum sa eviti durerile de spate in masina

Multi oameni se tem sa stea asezati prea mult timp in masina, deoarece aceasta poate fi o experienta destul de neplacuta, daca nu stati intr-o pozitie comoda.

Iata cum puteti evita durerile de spate, atunci cand aveti mult de condus:

Nu stati cu umerii lasati in fata, timp indelungat,  deoarece veti avea dureri grave de spate.

Scoateti soldurile in fata. Astfel intregul corp va lua o postura adecvata. Este important sa nu va asezati toata greutatea pe coccis.

Folositi o patura ca suport pentru spate. Puneti patura pe spatarul scaunului, in partea superioara a coloanei.

Tineti spatele drept, rezemandu-l de patura din pasul anterior. Infasurati patura de-asupra bazinului si astfel trunchiul va adopta o pozitie potrivita, fara efort.

Ajustati pozitia scaunului, in functie de lungimea picioarelor. Distanta adecvata este importanta pentru a mentine o postura adecvata a corpului. Picioarele trebuie sa fie relaxate in timpul condusului, deoarece daca sunt incordate nu veti putea avea o pozitie relaxanta.

Daca sunteti pasageri, aranjati-va tetierele, pentru a va putea relaxa atunci cand stati asezati in masina si ca ca sa nu va doara spatele.

Aveti rabdare pana cand va schimbati proastele obiceiuri, ce tin de pozitia corpului atunci cand conduceti. Acest lucru poate dura ceva timp, insa pe termen lung va fi extrem de benefic pentru sanatate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te doare spatele peste masura? Daca da, probabil esti foarte stresat, incordat. Ar fi cazul sa incerci...
Durerile de spate sunt cauzate de postura gresita sau de alinierea necorespunzatoare a vertebrelor coloanei, fiind comune...
Durerile acute de spate sunt adesea cauzate de tensiunea de la nivelul muschilor, putand fi vindecate prin...