Cum sa te asiguri corect intr-o intersectie

Cum sa te asiguri corect intr-o intersectie

Acest articol iti descrie pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a evita un accident cauzat de neatentie sau neacordarea de prioritate in cadrul unei intersectii.

Iata cativa pasi de urmat pentru a conduce corect intr-o intersectie:

1

Pregateste-te sa virezi in directia dorita. Redu viteza cand te apropii de o intersectie. Asigura-te, in oglinda retrovizoare, ca masina din spatele tau nu este prea apropiata de tine, in momentul in care reduci viteza.

2

Opreste inainte de a vira, acorda prioritate celorlate autoturisme, si asigura-te ca nu vei taia calea vreuneia in momentul in care vei efectua virajul sau traversarea interesectiei.

3

In momentul in care calea este sigura, porneste incet si efectueaza virajul sau traversarea, cu o viteza de aproximativ 15 km/h. Este indicat sa nu mergi mai repede pentru a te simti conformatbil si pentru a putea frana in caz de orice situatie.

4

Incadreaza-te pe cea mai apropiata banda. Daca pornesti de pe banda exterioara, incadreaza-te pe aceeasi banda dupa ce ai efectuat virajul sau traversarea.

5

Dupa ce ai efectuat virajul, indreapta volanul si nu-i da drumul, pentru a avea un control cat mai bun asupra autovehiculului.

6

Accelereaza incet pana in momentul in care atingi viteza optima drumului pe care te deplasezi, pentru a nu ii incetini pe ceilalti participanti la trafic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Motociclistii cu experienta stiu, cu siguranta, ce inseamna un STOPPIE. Cei care se afla la inceput de...
Alergatul nu trebuie sa fie plictisitor sau privit ca pe o corvoada. Puteti incerca sa faceti si...
Marca anvelopelor (Michelin, Goodyear, etc.) este inscriptionata pe lateralul acestora. Latimea si raportul de aspect al...