Cum sa economisesti CARBURANTUL MASINII. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa economisesti CARBURANTUL MASINII. Tine cont de aceste sfaturi

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

3. Introdu masina in service, la timp. Filtrul de ulei si uleiul trebuie schimbate la fiecare 7 240 km. De asemenea, nu uita sa inlocuiesti bujiile si filtrul de aer. Pentru a evita cheltuielile suplimentare, fa toate aceste lucruri la timp. In caz contrar, motorul masinii tale se poate defecta, iar reparatia este foarte scumpa.

4. Opreste aerul conditionat cat de des poti. Daca aparatul de aer conditionat este pornit, consumul de carburant creste, in medie, cu 15%. Asadar, daca inchizi aerul conditionat, vei economisi aproximativ 2,3 litri de carburant la 100 km.

5. Planifica traseele cu atentie. Daca iti planifici eficient traseul, vei economisi carburant, mai ales in perioada iernii. Un motor rece va consuma mai mult combustibil, pentru circa 8 km. Incearca sa reunesti traseele zilnice, astfel incat sa nu fie nevoie sa incalzesti motorul de mai multe ori in ziua respectiva.

6. Nu conduce masina pe timp de ploaie. Cand ploua, exista un risc ridicat de accidente. In plus, consumul de combustibil creste. Pe carosabil uscat, vehiculul consuma mai mult luptand cu rafalele de vant. Rezistenta apei de pe sosea este chiar mai mare decat cea a vantului! Automat, consumul de combustibil e mai mare!

7. Verifica sistematic presiunea din pneuri. In primul rand, cauciucurile umflate corespunzator asigura o franare optima. In al doilea rand, daca anvelopele sunt umflate sub nivelul optim cu cel putin 0,1 atm, pot provoca o crestere a consumului de combustibil cu 2-3%. De aceea este foarte important sa monitorizezi nivelul presiunii din anvelope si sa-l pastrezi in conformitate cu nivelul recomandat, in special pe timp de iarna.

8. Scapa de lucrurile inutile din masina. Unii soferi prefera sa tina o multime de lucruri in masina, chiar daca nu nevoie de ele. Ai grija sa pastrezi doar lucrurile necesare, precum roata de rezerva, un cauciuc, cricul si o trusa de chei. Nu uita: cu cat greutatea masinii tale este mai mare, cu atat consumul de combustibil creste.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Problema pretului la carburant este una serioasa atata vreme cat pretul acestuia creste si tot creste si...
Utilizarea regulata a masinii produce cheltuieli semnificative cu combustibilul. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj...
Consumul de combustibil tine, in principal, de motorul masinii pe care o conduci, de felul in care...