Cum sa lustruiesti si sa ceruiesti jantele din aluminiu

Cum sa lustruiesti si sa ceruiesti jantele din aluminiu

Jantele masinii tale pot straluci din nou, indiferent de cata murdarie au acumulat in ultima vreme. Trebuie doar sa le acorzi atentia necesara: curatare, lustruire si ceruire. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Cum sa lustruiesti si sa ceruiesti jantele din aluminiu. Curatarea:

1. Clateste jantele. Foloseste un furtun pentru a pulveriza interiorul spitelor, suprafata rotii si in jurul prezoanelor. Astfel vei elimina murdaria si praful de frana care s-au adunat pe janta. Daca ai o masina de spalat cu presiune, utilizeaz-o pentru a oferi un jet mai puternic de apa.

2. Foloseste spray de curatare jante. Orice produs neacid de curatat jante din aluminiu este potrivit. Pulverizeaza detergentul pe suprafata jantei, in interiorul spitelor si in jurul prezoanelor. Gasesti astfel de produse de curatare in magazinele cu produse auto si in hipermarketuri. Poti, de asemenea, sa facu un produs de curatare homemade din lamaie si si un suc acidulat. Nu in ultimul rand, janta se poate spala cu detergent lichid de vase si apa, . La final freac-o cu bicarbonat de sodiu.

3. Freaca detergetul cu o perie moale, aplicand periodic apa. Curata suprafata jantei, interiorul spitelor si in zona prezoanelor. Este posibil sa ai nevoie de perii speciale sau de o periuta de dinti pentru a ajunge in zonele greu accesibile. Daca roata se usuca repede, adauga mai multa apa in timp ce freci. In cazul in care freci janta uscata, poti zgaria finisajul. Pentru a curata si in interiorul spitelor, foloseste o perie conica. Poti folosi, de asemenea, o perie pentru prezoane. Ambele produse se gasesc in magazinele cu specific auto.

4. Curata filetele de prindere a prezoanelor cu un detergent universal si o perie rigida. Locurile in care se prind prezoanele sunt cel mai greu de curatat. Pentru asta e necesar sa folosesti o perie mai dura. O perie cu maner lung poate fi de ajutor pentru a ajunge in zona filetelor.

5. Clateste si sterge janta cu o carpa curata. Dupa ce ai curatat grosul de murdarie, finalizeaza procesul cu o carpa curata, nu iniangte de a mai da cateva jeturi de apa pe janta, inclusiv in locurile mai ascunse. Vei indeparta orice reziduu.

Cum sa lustruiesti si sa ceruiesti jantele din aluminiu. Lustruirea(polish-ul):

1. Aplica lustru pe o mica sectiune a jantei cu o carpa. Polish-ul aluminiului e o modalitate eficienta de a evita oxidarea jantei de aluminiu. Foloseste o carpa curata pentru a freca pasta de lustruit pe janta. Lucreaza in sectiuni mici, astfel incat substanta sa nu se usuce inainte de a o intinde corespunzator. Evita frecarea in cercuri, deoarece va provoca un lustru neuniform, cu dungi. Dupa ce ai dat lustru pe janta, ocupa-te si de prezoane.

2. Foloseste o periuta de dinti invelita intr-o carpa pentru a lustrui zonele greu accesibile. Infasoara periuta de dinti in carpa, astfel incat perii sa nu strice finisajul. Aceasta metoda e utila in zona spitelor si pe prezoane.

3. Sterge janta cu un prosop curat moale pentru a da lustrului un aspect impecabil.

Cum sa lustruiesti si sa ceruiesti jantele din aluminiu. Ceruirea:

1. Aplica o cantitate mica de ceara pentru jante pe o carpa curata. Ceara pentru jante protejeaza rotile si le mentine curate. De asemenea, poti proteja aluminiul cu un etansant metalic, care functioneaza precum ceara impotriva oxidarii.

2. Distribuie ceara pe intreaga suprafata a jantei. Freaca pe granulatia aluminiului, la fel cum ai procedat si la lustruire. Acopera intreaga suprafata a jantei rotii cu ceara, aplicand din nou ceara pe carpa, daca este necesar.

3. Lasa ceara sa se usuce complet; , de obicei dureaza aproximativ 15 minute.

4. Sterge ceara cu o carpa curata si uscata. Verifica ceara cu degetul. Ar trebui sa fie uscata dupa cele 15 minute. Acum sterge ceara cu o carpa curata, pentur a o feri jantei un plus de stralucire.

Citeste si: Cum se masoara jantele de la masina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tractarea unei remorci nu e deloc simpla pentru un incepator! Daca esti in aceasta situatie si nu...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...