Cum sa tractezi in mod corect o remorca

Cum sa tractezi in mod corect o remorca

Tractarea unei remorci nu e deloc simpla pentru un incepator! Daca esti in aceasta situatie si nu ai pe nimeni prin preajma sa te indrume, ar fi bine sa citesti acest articol. E posibil chiar sa nu ai inca tot ce iti trebuie pentru tractare. Dupa ce vei citi informatiile de mai jos, iti va parea o sarcina fara mai batai de cap.

Cum sa tractezi in mod corect o remorca. Pasi:

1. Pregatirea. Inainte de toate, verifica fara graba cuplul de remorcare pentru a te asigura ca este complet functional si sigur. Verifica, de asemenea, conectarea cuplului la vehicul si asigura-te ca mecanismele de siguranta sunt activate corespunzator. Apoi, inspecteaza conexiunile electrice pentru luminile remorcii. Este foarte important ca semnalele de frana, luminile de pozitie si semnalele de intoarcere sa functioneze in mod corespunzator. Remorca trebuie sa fie usor vizibila in trafic, indiferent de conditiile meteo. Altfel, scade siguranta pe sosele!

2. Adaptarea incarcaturii. Remorca este pragatita? Nu te apuca sa incarci in ea ce iti vine la mana! Distribuirea corecta a incarcaturii este importanta pentru siguranta in trafic. O remorca prea plina sau cu o distributie eronata a greutatii poate afecta negativ manevrabilitatea si stabilitatea vehiculului. In mod evident, greutatea trebuie sa fie distribuita cat mai uniform. Ofera atentie in mod special axelor remorcii. Astfel vei preveni balansarea excesiva a remorcii, mentinand tractiunea optima pe toate rotile. Nu uita sa folosesti dispozitive de siguranta, precum curele si sisteme de fixare. Lesne de inteles ca incarcatura va fi transportata in siguranta, daca tii cont de aceste aspecte.

3. Sofatul preventiv. Vehiculul, remorca si incarcatura sunt pregatite! Tot ce trebuie sa faci este sa adaptezi sofatul conditiilor respective. Nu uita nicio clipa faptul ca remorca schimba dinamica vehicului. Asadar, in virajele mai largi condu cu viteza redusa, pentru a evita riscurile de rasturnare. Incearca sa mentii, de asemenea, o viteza constanta pe autostrada/drumuri nationale. Accelerarile/franele bruste pot provoca accidente chiar si fara o remorca atasata. Nu in ultimul rand, uita-te frecvent in oglinzile laterale si in retrovizoare. Doar asa poti monitoriza constant remorca.

4. Parcarea potrivita. Nu te grabi sa parchezi. Nu e ca si cum conduci o masinuta pe care o poti insera cam oriunde! In acest caz, ai nevoie de un spatiu de parcare suficient de mare pentru a manevra fara dificultati. Nu uita sa fololosesti oglinzile pentru a evalua distanta fata de alte vehicule si obstacole. In timp ce manevrezi masina, tine cont de remorca si ajusteaza directia volanului in mod corect. Fa manevre scurte si precise. Dupa ce ai reusit sa parchezi corespunzator, verifica remorca. Aceasta trebuie sa fie aliniata si fixata inainte de a o decupla de la vehicul.

5. Oprirea si decuplarea remorcii. Aai ajuns la destinatie? Opreste intr-un loc sigur si apuca-te de decuplarea remorcii. Chiar inainte de a opri, aplica franele treptat si asigura-te ca vehiculul este intr-o pozitie stabila. Daca detii o remorca cu frane, incetineste treptat pentru a evita o decelerare brusca a acesteia. Apoi, verifica cuplul de remorcare pentru a te asigura ca nu exista tensiuni sau blocari. Odata ce masina si remorca sunt in modul de parcare, utilizeaza dispozitivele de siguranta, cum ar fi suporturile de roata si franele remorcii, pentru a preveni orice miscare nedorita. Pana sa decuplezi remorca, dezactiveaza toate conexiunile electrice si mecanice.

Obiectele necesare pentru tractarea unei remorci se gasesc in magazinele auto, in magazinele de bricolaj, dar si online. Daca faci comanda pe internet, asigura-te ca intri pe site-uri de incredere, cunoscute, care nu ascund escroci ce incearca sa dea tepe.

Citeste si: Cum sa parchezi cu spatele. Urmeaza acesti pasi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tractarea unei remorci nu e deloc simpla pentru un incepator! Daca esti in aceasta situatie si nu...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...
Jantele masinii tale pot straluci din nou, indiferent de cata murdarie au acumulat in ultima vreme. Trebuie...