Mituri legate de schimbarea uleiului de motor

Mituri legate de schimbarea uleiului de motor

Uleiul de motor mentine lubrifiate partile componente, protejandu-le de rugina si degradare. Iata cateva mituri legate de schimbarea acestuia:

1. Uleiul de motor trebuie schimbat o data la 5000 de km. Aceasta regula nu mai este valabila in zilele noastre, deoarece datorita aditivilor moderni, schimbul se poate face dupa 12.000 km, potrivit expertilor.

2. Uleiul de motor trebuie schimbat la reprezentanta, pentru a nu anula garantia. In realitate, garantia ramane valabila oriunde ati schimba uleiul.

3. Nu trebuie sa schimbati uleiul de motor cand este recomndat, deoarece noile uleiuri nu se strica. Adevarul este ca toate tipurile de ulei isi pierd proprietatile in timp si trebuie inlocuite.

4. Nu puteti folosi ulei obisnuit, dupa ce ati folosit ulei sintetic. In realitate puteti schimba tipul de ulei, fara a afecta buna functionare a motorului masinii.

5. Daca uleiul de motor este negru, trebuie schimbat. De fapt nu culoarea indica cand trebuie facut un schimb de ulei, ci indicatiile specialistilor.

6. Uleiul de motor sintetic cauzeaza scurgeri la masinile vechi. Din contra, acest tip de ulei va imbunatati functionarea unui motor vechi, la fel ca si in cazul celor noi.

Vezi si cum se schimba uleiul la masina!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a face un schimb de ulei, trebuie sa fiti familiarizati cu cartea masinii, cu momentul in...
Schimbul de ulei este esential pentru buna functionare a masinii tale. Soferii stiu asta, de aceea multi...
Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...