Cum sa organizezi Craciunul cu un buget redus

Cum sa organizezi Craciunul cu un buget redus

Craciunul reprezinta, probabil, cea mai frumoasa sarbatoare  a anului. Nasterea Domnului vine cu bucurie, liniste sufleteasca, sperante pentru un viitor mai bun, masa imbelsugata dar si cu multe cadouri. Pentru ultima parte, s-ar putea sa fie nevoie de ceva cheltuiala, una pe care e posibil sa nu ti-o permiti. Totusi, poti petrece un Craciun de neuitat fara sa ai la indemana un buget mare.

Cum sa petreci Craciunul cu un buget redus:

Stabileste bugetul in avans. Inainte de frenezia generata de Craciun, ar trebui sa calculezi cat poti cheltui pentru aceasta sarbatoare. Masa festiva, cadourile, bradul, toate costa. Fa-ti, asadar, bugetul cu macar 3 luni inainte! La fel de important: respecta bugetul pentru Craciun.

Discuta cu familia despre costuri si cadouri. Cadourile trebuie sa iumpresioneze pe toata lumea. Nu e necesar , insa, sa fie pompoase, scumpe, ci mai degraba reprezentative. In familie, daca nu ai prea multi bani la dispozitie, ofera cadouri doar copiilor. Aminteste-le tuturor ca darurile alese cu grija sunt mai importante decat cele scumpe.

Fii smart. Cheltuieste inteligent, mai ales daca stai rau cu banii! Pregateste, spre exemplu, o masa de Craciun de neuitat, dar nu scumpa! Cauta retete vechi destinate Craciunului. Le gasesti in cartile de bucate si chiar pe internet. De asemenea, poti oferi cadouri de casa, create din articole reciclate si ieftine. Foloseste beteala cea veche. La fel procedeaza si in privinta globurilor. Iar cand vine vorba de brad, mergi pe varianta sintetica. E mai ieftina si evident ecologica!

Profita de vanzarile din timpul anului. Toate sunt mai scumpe in preajma sarbatorilor. De aceea ar fi bine sa iti faci stocul articolelor neperisabile din timp! Pe modelul vara sanie si iarna car. Spre exemplu, imediat dupa sarbatorile de iarna , gasesti reduceri importante la articole precum felicitari, hartie de impachetat, decoratiuni, vesela si alte cadouri(chiar electrocasnice). Toate acestea iti vor fi utile Craciunul viitor!

Creeaza cadouri. Foloseste-ti abilitatile, cum ar fi tricotatul, crosetatul, prelucrarea lemnului, cusutul, gatitul etc pentru a pregati niste cadouri homemade wow!

Fa-ti propriile decoratiuni. Exista multe decoratiuni frumoase de Craciun care pot fi facute din obiecte aflate deja in casa. De asemenea, poti renunta la cumapraturi specifice care nu sunt neaparat utile. Ne referim la:

- panglici, fundite sau autocolante;

- fete de masa din plastic cu modele de Craciun. Ar fi de preferat sa folosesti o fata de masa simpla;

- lumini exterioare. Craciunul se simte si fara multa lumina pe geamurile tale exterioare. Sunt suficiente luminitele din brad. Astfel, vei face economii importante la energia electrica.

Implica toti membrii familiei. Cu totii ar trebui sa participati la pregatirea Craciunului; cu resurse si effort, evident. Daca ai oaspeti, spre exemplu, la amsa de Craciun, intreaba-i cu ce pot contribui. Faptul ca e Craciun in livingul tau, nu inseamna ca trebuie sa te ocupi singur/a de toate pregatirile!

Pastreaza decoratiunile. Beteala, globurile si instalatia de luminite trebuie puse bine dupa Craciun. Le vei folosi astfel si Craciunul viitor! Pastreaza, asadar. decoratiunile fragile impachetate si in cutie. Pune cutia intr-un loc in care nu umbli prea des.

Cumpara un brad artificial. Un copac adevarat costa bani in fiecare an. Unul artificial e reutilizabil. Economisesti bani si timp cu cea de-a doua varianta!

Citeste si: Ce CADOURI sa NU cumperi de CRACIUN

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Azi, iti prezentam o reteta de fursecuri care a facut furori printre gospodine in acest sezon de...
Craciunul este despre traditie, familie, credinta, dar si mancare speciala; speciala si eventual diferita in functie de...
Azi iti prezentam o reteta ideala pentru mesele de Craciun si de Revelion! Este vorba despre atipica,...