Vechi greseli de stil pe care barbatii inca le mai fac

Vechi greseli de stil pe care barbatii inca le mai fac

Secolul in care ne aflam este ideal pentru experimentarea stilului vestimentar, deoarece ai posibilitatea sa combini multe tendinte de moda si sa te exprimi prin individualitate. Chiar daca este cel mai bine sa fii tu insuti, exista cateva reguli simple de moda care trebuie respectate. In cazul unui barbat, detaliile pot crea o tinuta de succes sau pot produce un adevarat dezastru vestimentar. Pentru a arata elegant si atragator, trebuie sa fii atent la cele mai mici greseli pe care barbatii le fac de ani buni.

10 vechi greseli vestimentare pe care barbatii inca le mai comit:

Poarta o haina prea lunga sau prea scurta. Un costum include adesea o haina care se poarta pe deasupra sacoului. Aceasta piesa de vestimentara iti poate strica aspectul, daca o alegi nepotrivit. Haina respectiva trebuie sa fie intotdeauna mai lunga decat sacoul!

Aproape toate tricourile sunt marcate cu logo-ul firmei producatoare. Purtarea tricourilor de marca poate fi foarte atragatoare, dar poti sa alegi si varianta simpla. Unii barbati considera ca brandul este singura modalitate de a arata calitatea articolelor vestimentare. Gresit! Poarta tricourile in care te simti bine, indiferent daca sunt sau nu marcate. Daca alegi varianta cu logo, asigura-te ca acesta e de mici dimensiuni, ca nu sare in ochi. Astfel, vei arata ca ai bun-gust.

Cumpara pantaloni nepotriviti, crezand ca li se vor potrivi la un moment dat. Indiferent daca porti blugi, pantaloni retro sau pantaloni eleganti, este obligatoriu sa ti se potriveasca! De ce sa cumperi, spre exemplu, blugi prea lungi? Vei calca pe ei si ii vei uza! Si nu! Nu vei arata nici mai inalt , nici mai subtire. In schimb, vei parea un slabanog! De asemenea, evita pantalonii mai largi. Nu vei arata deloc sic in ei!

Isi arata maioul/tricoul de dedesubt. Stim cu totii pentru ce este util un maiou/tricou de piele. Absoarbe transpiratia , care astfel nu ajunge in camasa. Practic, nu se distruge tinuta! Daca porti maiou, ai grija, insa, ca acesta sa nu se vada, deoarece va dauga linii orizontale inutile ce iti vor strica proportiile corpului. Pentru situatiile in care vrei sa desfaci un nasture-doi de la camasa in zona gatului, opteaza pentru maiou in V.

Foloseste prea multe accesorii. Cu totii avem tendinta de a exagera cu accesoriile, din cand in cand, dar dupa cum spunea Coco Chanel candva: inainte de a iesi din casa, priveste-te in oglinda si renunta la un lucru. Acesta este un sfat grozav, mai ales ca femeilor le plac barbatii bine ingrijiti. Asadar, rezuma-te la un minimum de accesorii care sa se potriveasca tinutei tale. Spre exemplu, daca porti ceas, nu adauga si niscai bratari, indiferent ca sunt din aur sau din piele.

Poarta sandale cu sosete. Sunt barbati care inca mai fac asta, desi tendinta e de multicel apusa! Purtarea de sandale este asociata anotimpului cald, plajei. Este total nepotrivit sa le porti in extrasezon. In plus, nu purta niciodata sandale cu sosete! Vei arata ca un barbat de varsta a treia pentru care moda nu mai exista. Daca nu iti palce sa iti arati degetele de la picioare, foloseste incaltaminte inchisa!

Poarta multe culori, in acelasi timp. S-ar putea sa fii o persoana plina de culoare si sa exprimi asta in tinutele tale. Pantalonii galbeni, o camasa roz, un sacour rosu si adidasi verzi ? Asta e o tinuta prea incarcata, care in niciun caz nu te va pune in valoare! In schimb, hainele in culori de baza te va face sa aratat mai sofisticat, mai elegant. Pentru stropul de culoare dorit, ai putea sa iti pui, spre exemplu, niste sosete funny.

Combina costume cu pantofi sport. Un pic de libertate in stil este intotdeauna binevenit, dar nu face greseala de a purta adidasi cu un costum. Pantofii sport sunt facuti pentru alergare, nu pentru a participa la intalniri. Asadar, pentru ocazii, poarta costumul numai cu o pereche de pantofi office, eleganti.

Baga tricoul in pantaloni. Nu e elegant sa faci asta! Din contra! Vei arata preum un barbat de varsta mijlocie depasit de moda. Sigur ca exista exceptia care cofirma regula: tricourile de sub camasa se baga evident in pantaloni!

Cravata nu este compatibila cu tipul sau de corp. Fara sa stie macar, multi barbati aleg cravata gresita. Ar trebui sa iti alegi cravata in functie de tipul tau de corp. In primul rand, acorda atentie lungimii cravatei - nu trebuie ca aceasta sa acopere catarama curelei. A doua greseala obisnuita este purtarea unei cravate care este prea lata pentru trunchiul barbatului. In general, o cravata ar trebui sa aiba o latime cuprinda intre 7,5 si 9,5 cm pentru un barbat de dimensiuni medii.

Citeste si: Cum sa te imbraci elegant, dar nonsalant, in egala masura

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna vine cu temperaturi scazute si cu disconfort termic. E vremea hainelor groase. De exemplu, a unui...
Lenjeria intima reprezinta un subiect destul de sensibil, chiar tabu pentru multe reprezentante ale sexului frumos. Tocmai...