Afla cum se face cafeaua turceasca

Cafeaua turceasca nu se refera la un  anume tip de cafea, ci la o anumita  modalitate de preparare- la ibric.

Pentru a face cafea turceasca, ai nevoie de un ibric (ideal de cupru sau aluminiu), de cafea boabe fin macinata, apa, zahar si optional condimente (cardamom, anason, scortisoara).

Cum se face?

##STEP##

Alegerea boabelor de cafea  nu este un capriciu ci o necesitate pentru prepararea acestei cafele. Cea mai buna cafea este cea vieneza, mocha sau java. ##END STEP##

##STEP##

Macinarea boabelor cat se poate de fin (pana devine o pudra fina) este un plus al cafelei turcesti. ##END STEP##

##STEP##

Prepararea propriu-zisa presupune o lingurita de cafea la o ceasca de apa la care se adauga zahar (daca beti cafeaua cu zahar). Acestea se amesteca bine pana cand incepe cafeaua sa fiarba. Se lasa la foc mediu (pentru pastrarea aromei este necesar sa se fiarba cafeaua la foc mic) dar se supravegheaza atent. Cand cafeaua se umfla, poti opri focul. Pentru ca zatul sa se lase  la fund, poti pune o lingurita de apa rece peste. ##END STEP##

##STEP##

Servirea cafelei turcesti se face in cesti mici atunci cand cafeaua e fierbinte. Daca preferi condimente, poti adauga scortisoara, anason sau orice altceva. Cafeaua turceasca se bea neagra, simpla, fara lapte sau condimente.  De cele mai multe ori se serveste alaturi de o sarailie sau o bucata de rahat turcesc. ##END STEP##