Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.
Ingrediente:
- 500 g caise verzi,
- 200 g zahar,
- 1 ½ pahar cu apa.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg caise verzi care nu au format inca samburi. ##END STEP##
##STEP##
Se inteapa cu un ac gros in lungime, astfel incat acul sa le strapunga dintr-un capat in celalalat. ##END STEP##
##STEP##
Se pun in apa clocotita, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se limpezesc in apa rece, in care s-a pus putina zeama de lamaie sau o lingura de otet. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg. Se topeste intr-un vas zaharul cu apa. ##END STEP##
##STEP##
Cand da siropul in clocot, se pun caisele si se lasa sa fiarba vreun sfert de ora, in clocote mici pana sunt gata. ##END STEP##
Compotul se consuma ca atare, dupa racire sau se ambaleaza in borcane de sticla pentru a fi consumat in sezonul rece.
Optional, fructele din compot se pot folosi la prepararea diverselor prajituri.