Brandy-ul este o bautura alcoolica care de obicei este confundat cu cognacul. Cognac este bautura care se obtine la fel ca si brandy-ul dar, presupune distilarea vinurilor doar din regiunea Cognac (o regiune viticola din Franta).
Poti folosi struguri sau vin (strugurii trebuie spalati).
Iata care sunt etapele pentru a face brandy acasa:
##STEP##
Se ia un recipient (o oala) si se spala bine. ##END STEP##
##STEP##
Jumatate din cantitatea de struguri se pune in oala (boabele de struguri trebuie sa nu aiba codite). ##END STEP##
##STEP##
Se pune apa (cam 25% din volumul strugurilor)peste boabele de struguri dar astfel incat oala sa nu fie plina ochi. ##END STEP##
##STEP##
Presati boabele folosind o presa de cartofi. ##END STEP##
##STEP##
Fierbeti amestecul pentru 5 minute amestecand din cand in cand. ##END STEP##
##STEP##
Puneti drojdie si acoperiti bine fara a lasa aerul sa patrunda. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa la fermentat pentru cel putin o saptamana. ##END STEP##
##STEP##
Dupa aceasta perioada se obtine un vin de 9%- 15% alcool. ##END STEP##
##STEP##
Acest vin se distileaza prin fierbere timp de o ora folosind un alambic sau un cazan de cupru din care se obtine brandy-ul. ##END STEP##