Afla ce este kirul si cum se prepara

Kir-ul este o bautura alcoolica aromata datorita samburilor de cirese si caise folositi la prepararea sa.

Se poate consuma iarna pe post de bautura aperitiv inainte de cina.

Ingrediente:

- 300 grame samburi de cirese,
- 12 samburi de caise,
- 2 litri tuica sau rachiu,
- 150 g zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se sparg samburii de cirese si de caise si se pun intr-o sticla mai mare cu 2 litri de tuica sau rachiu. ##END STEP##

##STEP##

Se tin 5-6 saptamani la soare, scuturand din timp in timp sticla. ##END STEP##

##STEP##

Se strecoara printr-un tifon si se amesteca cu un sirop facut din 150 g zahar si 150g de apa, care au fiert impreuna 2 minute. ##END STEP##

##STEP##

Se filtreaza prin hartie de filtru ca si lichiorul de portocale. ##END STEP##