Reteta: Cafe glace cu frisca

Oricand doresti o cafea concentrata cu frisca, poti prepara o delicioasa bautura rece cu gheata.

Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate.

Ingrediente:

¾ litru lapte,
3 dl cafea concentrata,
300 grame zahar,
300 grame frisca,
vanilie.

Mod de preparare:

##STEP##

 Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. ##END STEP##

##STEP##

Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. ##END STEP##

##STEP##

Se pune compozitia in serbetiera si se invarteste. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.