Vin fiert

Vin fiert

Iarna, cand e frig si simti nevoia sa te incalzesti cu o bautura calda si aromata, poti prepara vin fiert cu diverse arome.

Iata o combinatie parfumata pentru 4 cesti de vin fiert.

Ingrediente:

- 1 litru vin,
- 250 grame zahar,
- 4 cuisoare,
- o bucatica scortisoara,
- o bucatica coaja de lamaie/portocala, dupa gust.
- optional felii de mere sau gutui.

Mod de preparare:

1

Se pun la fiert intr-un vas curat, fara miros de mancare, vin alb sau rosu, zahar, cuisoare, scortisoara si putina coaja de lamaie sau de portocala dupa preferinte.

2

Se amesteca pana se dizolva zaharul si se lasa apoi sa dea un singur clocot.

3

Vinul fiert prea mult pierde din aroma, dar si din tarie.

Mod de servire:

Vinul fiert se strecoara si se serveste fierbinte in cesti sau in pahare.

Etichete: vin fiert, vin rosu, vin alb

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o...
Spritul este o combinatie de vin (alb sau rosu), apa acidulata si gheata, care, in timpul verii,...
Sarbatorile de iarna au trecut, vremea rece se mentine! Asa ca vinul fiert ramane o optiune pentru...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare