Cum se face siropul de ananas

Siropul de ananas este un toping delicios pentru clatite, prajituri, iaurturi, bauturi sau marinade, conferind acestor preparate un gust tropical.

Iata cum se face acest sirop:

Ingrediente:
- Un ou
- Zahar
- Suc proaspat de anananas sau suc din conserva.  

Ustensile necesare:
• O oala mare.
• Cateva borcane.
Pregatirea si masurarea ingredientelor:
• Masurati 4 cani de suc de ananas.
• Separati albusul unui ou de galbenus.
• Masurati 6 cani de zahar.

Prepararea siropului:

##STEP##

Fierbeti 2 cani de apa intr-o oala mare. ##END STEP##

##STEP##

Intre timp bateti usor albusul. ##END STEP##

##STEP##

Combinati albusul cu zaharul si adaugati compozitia in apa din oala, amestecand in continuu. ##END STEP##

##STEP##

Reduceti focul la mediu si amestecati pana cand zaharul se dizolva. ##END STEP##

##STEP##

Fierbeti apoi lichidul timp de 10 minute. ##END STEP##

##STEP##

Adaugati sucul de ananas si fierbeti amestecul in continuare. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce siropul se ingroase usor, opriti focul, luati oala de pe aragaz si lasati amestecul sa se raceasca complet, timp de aproximativ o ora. ##END STEP##

##STEP##

Inlaturati pojghita formata la suprafata siropului, in timpul racirii. ##END STEP##

##STEP##

O data racit, turnati siropul in borcane, cu capac etans si tineti-l la frigider, asigurandu-va ca il consumati in cel mult o luna. ##END STEP##

Daca doriti ca siropul sa reziste mai mult, puneti borcanele in apa fierbinte, timp de 10 minute si il veti putea tine in camara timp de un an. Dupa deschiderea unui borcan, siropul trebuie tinut la frigider, pentru a nu se strica.