Limonada fermentata. Ingrediente:
- 3/4 lamai;
- 250 grame de zahar;
- 35 grame de stafide;
- 20 grame de drojdie proaspata;
- 3 litri de apa.
Limonada fermentata. Mod de preparare:
- taie lamaile in jumatati;
- stoarce lamaile(sucul si pulpa) intr-un bol mic;
- taie cojile ramase in bucati cat poti de mici si pune-le intr-un borcan mare;
- dizolva zaharul in apa fierbinte.
- toarna siropul in borcanul cu cojile de lamaie;
- adauga sucul de lamaie in borcan;
- adauga stafidele in borcan;
- amesteca ingredientele din borcan;
- lasa amestecul sa se raceasca pana ajunge la 30 grade Celsius;
- faramiteaza drojdia si adaug-o in borcan;
- amesteca din nou;
- lasa limonada la fermentat intre 16 si 18 ore;
- strecoara limonada cu o strecuratoare tapetata cu prosoape de hartie/tifon;
- adauga zahar in limonada(nu foarte mult);
- introdu limonada la rece(frigider) pentru cateva ore.
Citeste si: Cum sa faci limonada de tei