Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:
Visinata este o bautura alcoolica preparata vara din visine pentru zile reci. Este o bautura delicioasa, digestiva care se prepara foarte usor. Iata reteta:
Ingrediente:
- 1 kg de visine,
- 400 g zahar,
- alcool cat sa cuprinda visinile.
Mod de prepare:
Se spala visine frumoase, coapte si intregi. Se rup coditele.
Se umplu cu ele sticle mari, speciale pentru visinata, de 3 - 4 kg, cu gatul larg.
Se pun un rand de visine, unul de zahar tos sau pisat.
Se leaga borcanul si se lasa cateva zile la soare, pana isi lasa visinele zeama si zaharul incepe sa se dizolve.
Din cand in cand, se scutura usor borcanul ca sa se aseze visinele.
Se toarna apoi alcool de 90° cat sa acopere visinele, se leaga borcanul cu hartie pergament, se asaza din nou intr-un loc la soare si se lasa cateva saptamani.
Ponturi:
- Visinele capata un gust aromat, foarte placut, daca printre ele se pun cateva boabe de cirese amare si cativa samburi de visine, zdrobiti.
- Dupa dorinta, se poate servi visinata impreuna cu visinile sau numai lichiorul, iar visinile separat, presarate cu zahar pisat. De asemenea se pot fierbe visinile intr-un sirop slab de zahar si apa, servindu-le ca un compot.
- Daca visinata pare prea tare, se poate slabi cu sirop de zahar.
- Fructele din visinata pot fi folosite la prepararea diverselor prajituri si bomboane de ciocolata umplute cu visine.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.