7 semne ca intestinul tau sufera

7 semne ca intestinul tau sufera

Intestinul joaca un rol major in lupta contra bolilor care dau tarcoale organismului uman. Atunci cand aceasta parte a corupului tau nu mai functioneaza la parametri optimi apar niste simptome carora este bine sa le dai atentia cuvenita! Iata despre ce este vorba.

Sapte semne ca intestinul tau sufera:

1. Procesul de cadere a parului se accentueaza. E normal ca podoaba capilara sa cada zilnic, insa nu in cantati prea mari. Daca ti pica parul agresiv si incepi sa suferi de calvitie, trebuie sa iei masuri! Caderea parului este adesea asociata cu stresul, insar expertii medicali au descoperit ca, dincolo de stres, intestinul nostru poate fi, de asemenea, responsabil cu acest proces nedorit. Mai exact, este foarte posibil ca intestinul sa nu mai produca suficienta vitamina B7 sau biotina, compus care previne caderea parului si bolile de piele.

2. Ai fluctuatii de greutate. Daca ai tot luptat cu greutatea, incercand diverse diete si exercitii, dar nu ai reusit sa slabesti, e necesara o vizita la medic! Cresterea si scaderea in greutate pot fi cauzate de un intestin bolnav! Intestinul care nu functioneaza corect nu poate absorbi substantele nutritive de care are nevoie organismul, ceea ce poate duce la deficiente nutritionale si incapacitatea de a regla zaharul si grasimile din sange. In aceasta situatii, s-ar putea sa te ingrasi sau sa slabesti prea mult!

3. Devii brusc intolerant la anumite alimente. Sistemul digestiv este responsabil cu descompunerea alimentelor si eliminarea toxinelor. In momentul in care intestinul nostru este suferind, organismul nu poate elimina in mod corespunzator toxinele alimentare, iar asta duce la reactii adverse, precum intoleranta alimentara. Simptomele intolerantei alimentare sunt senzatia de greata, durerile de stomac, balonarea, crampele si diareea.

4. Ai pofte doar pentru anumite alimente. Daca nu ai reactii adverse la anumite alimente, te-ai putea confrunta cu opusul: vei avea pfta sa mananci doar anumite alimente! Deoarece intestinul nu este capabil sa proceseze alimentele, se ajunge la un dezechilubru, ce poate provoca pofte excesive pentru alimentele bogate in zaharuri si grasimi.

5. Nu dormi bine. Pentru a te odihni cum trebuie, ai nevoie de serotonina. Serotonina, cunoscuta si sub numele de hormonul fericit, este o substanta care iti imbunatateste starea de spirit si te ajuta sa dormi bine. Ori, daca intestinul nu functioneaza cum trebuie, este foarte posibil sa ai frecvent insomnii. Colac peste pupaza, sistemul imunitar va fi slabit, iar organismul va lupta mult mai greu impotriva diverselor boli!

6. Dezvolti boli de piele. Intestinul uma este prima linie de aparare in fata bolilor. Stomacul si enzimele acide descompun alimentele si ajuta impotriva infectiilor!
Daca intestinul e bolnav, nu va mai procesa in mod corect alimentele, ceea ce poate duce la boli de piele, cum ar fi eczeme si alte iritatii.

7. Ai nevoie frecvent la toaleta. Cum scriam si mai sus, un intestin nesanatos este incapabil sa proceseze corect mancarea, iar asta supara stomacul, care ne va trimite des la baie. Diareea, balonarea, arsurile la stomac si constipatia sunt simptome ale unui intestin cu probleme.

Citeste si: Care sunt simptomele cancerului de colon

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam...