Cum pot fi depistate bolile de ficat

Ficatul este responsabil cu 200 de functii vitale din organism si orice boala aparuta la nivelul acestuia, afecteaza intregul corp.

Simptomele bolilor de ficat pot fi usor confundate cu alte probleme de sanatate, asadar este important sa acordam o atentie sporita schimbarilor survenite la nivelul pielii, a abdomenului,  a poftei de mancare si a scaunului.

Iata cum pot fi depistate bolile de ficat:

Fiti atenti la decolorarea pielii, care este cel mai vizibil simptom al cirozei ficatului. Ingalbenirea pielii si a ochilor sunt semne specifice icterului sau pot indica inflamarea acuta a ficatului. In cazul icterului urina este de asemenea afectata, avand o culoare vizibil mai inchisa, decat atunci cand ficatul functioneaz ain parametri normali.

Fiti atenti la pierderea poftei de mancare. Acest simptom indica disfunctii la nivelul ficatului si poate atrage dupa sine pierderi semnificative de greutate, multi pacienti devenind anemici si cauzand stari de greata si de voma.

Fiti foarte atenti la schimbarea culorii scaunului. Daca ficatul este bolnav, scaunul se deschide la culoare. Acest simptom apare in starea incipienta a bolii.

Fiti atenti la inflamarea abdomenului. Aceasta este o alta manifestare fizica a disfunctionalitatii ficatlui.

Persoanele cu boli de ficat pot cauza o inflamatie in partea dreapta a corpului, sub coaste. Ca urmare a acestui fapt, respiratia poate fi ingreunata, din cauza presiunii exercitate supra diafragmei.

Examinati-va unghiile, pentru a observa decolorari sau schimbari de forma. Unghiile pale, galbene sau curbate indica probleme la ficat.