Cum sa opresti crizele de astm fara folosirea medicamentelor?

Conform institutelor medicale, astmul este o boala cronica a plamanilor.

Astmul se caracterizeaza prin simptome neregulate, recurente, precum cicluri respiratorii inadecvate, inflamarea organelor respiratorii sau particule minuscule care blocheaza pasajul bronsic. Cauzele astmului pot fi identificate in functie de caz.

Factorii ambientali, genetici sau micsti genetico-ambientali pot cauza declansarea astmului.

Mediul inconjurator. Anumiti factori de risc ambientali se asociaza cu dezvoltarea astmului. Acesti factori includ:

- Fumul de tutun – fumatul pasiv este un exemplu de factor ambiental care declanseaza astmul.

- Calitatea slaba a aerului – calitatea aerului pe care il respiram depinde de compozitia sa. Nivelul scazut de oxigen poate determina declansarea astmului.

- Genetica. Majoritatea genelor implicate sunt legate se dezvoltarea sistemului imun, care sunt asociate cu procesul protejarii corpului, generarii de anticorpi si prevenirii infectiilor.

- Genele si mediul. Cercetarile afirma ca anumiti factori genetici sunt exprimati doar in anumite conditii de mediu. Un exemplu bun pentru acest lucru, este expunerea la endotoxine. Expunerea la endotoxine, un tip de produse bacteriene, variaza de la persoana la persoana la contactul cu par de animale, iarba, lana din imbracaminte, praf si alti factori de mediu.

- Astmul poate fi tinut sub control cu sau fara folosirea medicamentelor. Pentru cazurile de astm care pot fi controlate si fara utilizarea medicatiei specifice, iata cateva exemple de cum sa mentii factorii declansatori la un nivel minim:

- Din moment ce astmul poate fi declansat in principal de factori ambientali, gasirea sursei sau radacinii problemei existente in mediul inconjurator, te va ajuta foarte mult. Daca lucrezi intr-un birou si stai pe un scaun cu par sau ai acasa un covor si ai un atac de astm de fiecare data cand calci pe el, acest lucru explica declansatorul. Cel mai bine e sa indepartezi tot ceea ce-ti poate face astmul sa se activeze. Daca e posibil, evita sa mergi in locurile unde esti vulnerabil la factorii de risc, pentru ca cel putin sa nu trebuiasca sa iti faci griji din pricina asta.

- Reinvatarea respiratiei – este un tip de exercitiu foarte eficient in controlul simptomelor de astm. Acest lucru se face prin mentinerea unui anumit ritm pe tipul de respiratie, pentru “reprogramarea” creierului. Prin aceasta metoda creierul se poate obisnui cu un tip de respiratie si ulterior sa scada sansele unei crize de astm. 

- Luarea vitaminelor si a unor remedii din plante ca inlocuitor pentru medicatia clinica, reprezinta o metoda naturala de vindecare a infectiilor. Vitaminele reprezinta un mod bun de a trata astmul. Avantajul este ca vindeci si celelalte organe interne in mod natural datorita celorlalte elemente prezente in plante.

- Metoda “Butekyo” – aceasta metoda a fost descoperita de un doctor rus la jumatatea anilor 1950. Aceasta metoda este aproape la fel cu reinvatarea respiratiei iar singura diferenta este ca in practicarea metodei Butekyo trebuie sa urmezi cativa pasi pentru a te antrena.

- In primul rand fa doua respiratii normale.

- In al doilea rand, inspira si tine-ti respiratia. Tine cu tine un cronometru pentru vedea cat timp iti poti tine respiratia. Dupa ce tii atat cat poti respiratia, expira lent si verifica timpul. In mod normal o persoana iti poate tine respiratia 20-25 secunde. Daca o persoana poate face acest lucru doar pentru mai putin de 20 de secunde, poate exista o problema respiratorie.

- In al treilea rand, incearca sa respiri pe nas. Continua acest exercitiu pentru aproximativ 5 minute.

- Repeta aceste cicluri de 5 ori pe zi pentru o saptamana si continua respiratia adecvata in timp ce faci acest lucru.