Cum se trateaza artrita reumatoida?

Artrita este o boala ce cauzeaza dureri si imobilitate la nivelul articulatiilor. Artrita reumatoida afecteaza articulatiile, fiind o boala autoimuna, care face ca sistemul imunitar sa atace articulatiile, cauzand erodarea acestora si a oaselor.

Aceasta boala cauzeaza dureri cronice si poate duce la pierderea functiilor si la dizabilitate. Artrita reumatoida se manifesta in doua faze. In prima faza tesuturile articulatiilor sunt distruse de catre boala, iar in faza cronica articulatiile sunt atat de afectate, incat pot ingreuna sau chiar impiedica desfasurarea activitatilor de zi cu zi ale persoanelor in cauza.

Daca artrita reumatoida este diagnosticata devreme, tratamentul aplicat ajuta la reducerea inflamatiilor si durerilor la nivelul articulatiilor, acestea recapantandu-si mobilitatea si scapand de riscul deformarii.

Tratamentul depinde de starea bolii, de ocupatia si varsta persoanelor afectate si de starea generala de sanatate a acestora. Unii pacienti au nevoie de medicamente cu actiune rapida, cum ar fi aspirina si cortizonul, iar altii necesita un tratament cu medicamente cu actiune lenta, anti-reumatice, cum ar fi sarurile de aur, metrotexat, etc.

Exista terapii si medicamentatii specifice fiecarui stadiu al acestei boli. In unele cazuri artrita reumatoida poate fi tratata prin odihna si cu administrarea de medicamente antiinflamatorii.

Pacientii care beneficiaza de tratament inca din prima faza a bolii se vindeca mai rapid si au semne minore de distrugere a articulatiilor. Pacientii ce prezinta faze mai inaintate a acestei boli pot necesita atat medicamente antireumatice, cat si antiinflamatorii, iar cei cu articulatiile grav deformate necesita operatii.