De ce tinerii de azi sunt mai bolnavi decat bunicii lor?

  De ce tinerii de azi sunt mai bolnavi decat bunicii lor?

Desi speranta de viata a crescut in lume o data cu dezvoltarea stiintei, tinerii de azi se confrunta cu probleme de sanatate mai grave decat generatiile anterioare.

La aceasta concluzie au ajuns oamenii din Olanda, care au efectuat in timp un studiu pe un esantion de circa 6.000 de persoane.

Sanatatea tinerilor

Expertii olandezi au vizat factorii de risc care duc la bolile cardiovasculare. Potrivit BBC, oamenii de stiinta au conchis ca generatiile mai tinere stau tot mai rau din punct de vedere al sanatatii, fata de parintii sau bunicii lor.

In cadru testelor, intre anii 1987-1991, au fost analizati factori de risc ca greutatea, tensiunea arteriala si nivelul colesterolului. Chiar daca media de viata a crescut, tinerii au sanse mult mai mari sa contacteze o boala fizica sau psihica. Poluarea, sedentarismul si lipsa banilor sunt cateva probleme actuale ale generatiei tinere.

Solutia pentru o viata mai lunga este alimentatia echilibrata

O dieta echilibrata, insotita de miscare, 8 ore de somn pe noapte si evadari in natura amelioreaza starea generala si ajuta la depasirea problemelor de sanatate. Renuntand la dulciuri, alcool, tutun si la stilul de viata sedentar, vor exista in viitor mai putine cazuri de cancer pulmonar, dar si de diabet, in timp de numarul persoanelor obeze se va diminua.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Flirtul este esential atunci cand te simti atrasa de un baiat. Prin intermediul sau, oamenii se conecteaza,...
Fumatul in randul adolescentilor a devenit una dintre marile probleme ale societatii noastre, aceasta situatie generand probleme...
Studii realizate de specialisti din mai multe tari au aratat ca efectele imbatranirii creierului pot fi amanate,...