Boli care se acutizeaza vara

Boli care se acutizeaza vara

Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate, sezonul estival aduce si probleme de sanatate. Mai exact, exista cateva boli care se pot agrava odata cu venirea caniculei. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Boli care se acutizeaza vara:

Diabet. Temperatura ridicata favorizeaza deshidratarea, iar aceasta la randul sau poate crea complicatii unei persoane care sufera de diabet. De asemenea, daca nivelul de glucoza din sange este ridicat, vei urina mai des, iar asta inseamna deshidratare. Bea multa apa(minimum 2 litri pe zi) si evita bautuirle cofeinizate. Simptomele asociate unor astfel de probleme sunt ameteli, transpiratie in exces, crampe musculare, pielea rece si uscata, durerile de cap, batai neregulate ale inimii, greata. Daca suferi de diabet si ai asemenea probleme, cauta o camera racoroasa, bea apa la temepratura camerei si suna la 112. Ai grija si cat rte expui la soare! Arsurile provocate de razele UV streseaza organismul, iar acest stres poate creste glucoza din sange! Si iar ar fi complicatii!

Afectiuni dermatologice. Pitiriazisul versicolor poate fi declansat de umiditatea, de caldura si de cremele de protectie solara. Vorbim despre o micoza ce se manifesta prin eruptia la nivelul pieptului si spatelui a unor pete mici rotunde, brune sau decolorate. Simptomele frecvente sunt: mancarime, descuamarea pielii si extinderea pe suprafete mari ale corpului.

Boli de inima. Odata cu instalarea caniculei, scade presiunea sangelui pentru organismul elimina caldura in exces pentru a evita supraincalzirea. Nu te culca pe o ureche, daca suferi de boli cardiace! Temperaturile mari si efortul sustinut pot duce la o criza de tensiune, care se poate manifesta prin cefalee si transpiratii instante si intense. In plus, deshidratarea din timpul verii creste vascozitatea sangelui, slabind circulatia sanguina si incetinind ritmul cardiac.
Astm. Caldura, nivelul de umiditate, praful si poluarea excesiva din urbe pot agrava simptomele astmului. Astfel, pot aparea dificultati de respiratie, mai ales pe timp de noapte. Tusea si gheara din piept pot fi si ele prezente. Astmaticii ar trebui, pe cat posibil, sa mearga pe timp de vara in locuri cu aer curat(la munte) si temperaturi suportabile.

Varice. Canicula poate avea ca efecte o vasodilatatie periferica, care duce la cresterea volumului de sange. Vasele de singe seamana cu elementele unui radiator: atunci cand e necesar, vasele primesc excesul de caldura de la nivelul central al corpului si il elimina prin contactul direct cu aerul atmosferic, ceva mai rece. Atunci cind temperatura mediului exterior scade, „vasele de la nivelul pielii se inchid si caldura e pastrata in interiorul corpului. Din pacate, in cazul varicelor, sangele stagneaza in vasele dilatate anormal. Temperatura mare provoaca cresterea volumului de sange, iar asta inseamna agravarea bolii.

Citeste si: Cum creste tensiunea arteriala. Aceste actiuni banale sunt de vina

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bonalvii de diabet au primit o veste excelenta! A fost lansat un vaccin care va bloca anumite...
Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala...
Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa...