Bolile, favorizate de starile negative! Afla cum le poti ocoli

Bolile, favorizate de starile negative! Afla cum le poti ocoli

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Teoria conform careia bolile sunt permise sau respinse de la nivelul creierului este foarte bine ancorata in medicina chineza traditionala. Mai exact, aceasta disciplina ne spune ca fiecarui organ ii corespunde un anumit sentiment(emotie). Practic, trairile negative au stransa legatura cu majoritatea afectiunilor din corpul uman. Astfel:

- bolile de plamani pot fi cauzate de tristete;

- bolile de ficat, de furie;

- bolile de stomac, de nervozitate/anxietate;

- bolile de rinichi, de teama

Tot medicina traditionala din China ne arata ca trebuie sa existe un echilibru intre cele 5 elemente existentiale aflate in corpul uman. Este vorba despre apa, aer, pamant, foc si metal! Cand echilibrul este rupt, se pot instala anumite afectiuni care pot avea urmatoarele semne:

- ochii rosii – afectiuni ale ficatului;

- fata galbena – insuficienta energie la nivelul splinei;

- voce ragusita - deficit energetic la nivelul plamanilor

- infertilitate – afectiuni renale.

Fluxul energetic al organelor(chi) si legatura stransa cu circulatia sangelui. Chinezii sunt convinsi ca sangele este sursa de energie a corpului, ce influenteaza celelalte campuri energetice ale organismului.

Astfel, rinichii sunt organele cele mai importante, izvorul energiei yin si yang. Acestia sunt asociati cu sistemul scheletic, auzul si frica. Daca rinichii sufera, intregul organism va avea de suferit.

Despre ficat, stim, tot din medicina traditionala chineza, ca este salasul vantului. Cand acest organ nu mai functioneaza la parametri optimi, apar durerile de cap si ametelile. Cand ficatul e sanatos, el ne ajuta sa gandim mai clar, sa fim mai lucizi si sa luam cele mai bune decizii.

 Citeste si: Cum ne afecteaza emotiile negative

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala...
Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate,...
Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din...