Covid 19. Ce se intampla daca te vaccinezi cand esti infectat

Covid 19. Ce se intampla daca te vaccinezi cand esti infectat

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia si China, la randul lor, au creat seruri impotriva Covid 19, folosite cu succes in mai multe state. Chiar daca oamenii de stiinta ofera garantii cu privire la siguranta vaccinurilor, multi oameni de rand inca isi pun semne de intrebare.

Una dintre intrebarile frecvente cu privire la vaccinul anticovid este Ce se intampla daca ma vaccinez cand sunt infectat cu Covid 19? La aceasta intrebare , vom raspunde in cele ce urmeaza.

Indiferent de vaccinul pe care urmeaza sa il faci, acesta nu reprezinta un pericol, daca, in momentul vaccinarii, esti infectat cu Covid 19.

Fenomenul este posibil doar in cazul asimptomaticilor. Practic, persoana infectata nu prezinta semne de imbolnavire si se vaccineaza. Din acel moment, conform specialistilor, serul actioneaza pozitiv, crescand nivelul de imunizare, prin producerea suplimentara de anticorpi. Cel mai important aspect? Persoana care are, deja, Covid 19 nu va dezvolta o forma severa a bolii!

Dupa prima doza, imunizarea se produce undeva la 60%, iar dupa rapel ea atinge cota maxima!

In concluzie, te poti vaccina, daca esti purtator de Covid 19 asimptomatic!

Alte 3 intrebari frecvente legate de vaccinul Covid 19:

Ma mai vaccinez, daca am avut Covid 19? Specialistii nu te obliga, insa iti recomanda sa te vaccinezi. Motivul: nu se stie cat si cum ofera imunitate anticorpii primit de pe urma bolii. Studiile arata ca anticorpii neutralizanti actioneaza cel putin cateva luni, cu variatii in functie de severitatea bolii. Asadar, tu decizi daca te vaccinezi sau nu!

Daca esti vaccinat, te poti imbolnavi de la o persoana nevaccinata! Nu. Daca s-ar intampla acest fenomen, vaccinul ar fi inutil. Virusul se plimba de la o persoana la alta, insa, chiar daca ar ajunge pe caile respiratorii ale unei persoane vaccinate, nu ar mai produce pagube, deoarece este inactivat de anticorpii protectori dobanditi dupa vaccinare.

Poti refuza vaccinarea? Da. Vaccinarea este voluntara si neobligatorie. Cu toate astea, se vorbeste tot mai des, inclusiv la nivelul UE, de un certifcat de vaccinare, care va inlesni circulatia in spatiul european.

Citeste si: Covid 19. Cum sa lupti cu stresul in perioada de pandemie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre...
Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de...