Cum sa recunosti un cheag de sange. Sunt 7 zone in care se formeaza

Cum sa recunosti un cheag de sange. Sunt 7 zone in care se formeaza

Cheagul de sange/sangvin este masa gelatinoasa rosie care se formeaza prin inchegarea sangelui. Cheagurile apar in sapte zone principale ale corpului. In anumite situatii, ele se pot rupe si pot circula prin sange dintr-o parte in alta a organismului.

Cheagurile se formeaza in urmatoarele zone: brat, picioare, abdomen, rinichi, plamani, inima si creier.

Cum se formeaza cheagul de sange. Atunci cand vasul de sange e strapuns, trombocitele(celulele sangvine) se strang spre deschidere. Proteinele din partea lichida a sangelui sau din plasma permit trombocitelor sa se lipeasca de gaura. Proteinele si trombocitele formeaza un dop lipicios care impiedica curgerea sangelui. Odata ce organismul s-a vindecat, cheagul se dizolva. Cheagurile se mai pot forma si in cazul unei afectiuni care obliga corpul sa produca trombocite in exces. Cancerul, diabetul, ateroscleroza, obezitatea si insuficienta cardiaca sunt boli care pot afecta fluxul sanguin si pot declasansa formarea cheagurilor de sange.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome brat/picior. Cheagurile se formeaza cel mai des in aceste zone. Sunt acosiate cu durere, senzatie de fierbinte, umflaturi, decolorarea pielii.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome abdomen. Durerea abdominala severa si umflarea pot fi simptome ale unui cheag de sange in zona abdomenului.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome rinichi. Ina ceasta situatia, se blocheaa venea renala, crescand tensiunea arteriala. Se poate ajunge, din pacate, la blocaj renal. Simptome: dureri la nivelul picioarelor, stomacului, coapselor sau spatelui inferior, sange in urina, greata sau varsaturi.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome plamani. Vorbim despre embolie pulmonara. Cand se intampla s-ar putea sa ai urmatoarlee simptome: respiratie scurta brusca care nu este cauzata de exercitii fizice, dureri in piept, palpitatii sau ritm cardiac rapid, probleme de respiratie, scuipaturi sangeroase.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome inima. Se ajunge la atacul de cord. Ametelile si respiratia dificila sunt alte simptome.

Cum sa-ti dai seama daca ai un cheag de sange. Simptome creier. Accidentul vascular cerebral se intampla cand un cheag de sange se formeaza la creier. In acest caz, se poate instala o durere severa de cap. Uneori, cel care sufera de asa ceva vorbeste cu dificultate sau are probleme de vedere.

Citeste si: Cum sa te pregatesti pentru recoltarea analizelor de sange

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam...
Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa....