Cum sa scapi de FURUNCULE. 5 metode naturale

Cum sa scapi de FURUNCULE. 5 metode naturale

Furunculul reprezinta o inflamatie purulenta a foliculilor firelor de par din cauza unei infectii cu stafilococi, care poate prinde tesuturile invecinate, provocand leziuni intinse ale pielii. Pe scurt, vorbim despre o colectie de puroi acumulat sub piele.

Furunculul provoaca o durere mare in zona afectata, iar pielea din jurul lui este de un rosu aprins si are temperatura ridicata. Persoanele care sunt predispuse sa faca in mod frecvent furuncule sunt cele cu imunitatea scazuta( bonlavii de SIDA, diabet, cancer). Aceasta inflamatie extrem de dureroasa poate fi tratata atat la medicul specialist cat si acasa. Iti prezentam, in cele ce urmeaza, cateva metode de tratament la domiciliu.

1. Curata o ceapa, tai-o in doua si incalzeste o jumatate in cuptor sau deasupra la flacara aragazului. Aplic-o pe umflatura cat de calda o suporti.

2. Incalzeste ceara curata, pura de la stupar, pana incepe sa se inmoaie si aplic-o pe zona cu furuncule.

3. Pune comprese cu apa calda sau ceai de galbenele pe zona afectata. Fa asta de patru ori pe zi, tinand compresele in jur de 30 minute de fiecare data.

4. Marunteste un cartof crud, stropeste-l cu putin otet cald si aplica-l pe umflatura.

5. Unge zona afectata cu otet de mere. Temperatura se va reduce, iar durerea va deveni mai suportabila.

Important. Rezista tentatiei de a te scarpina! De asemenea, nu intepa umflatura! Furunculul se va sparge de la sine, in scurt timp, daca folosesti una dintre metodele de mai sus! Dupa ce buba se deschide, dezinfecteaza locul cu otet de mere si miere de albine sau bitter suedez. Te va ustura, dar grabeste vindecarea si nu raman cicatrici. Spala locul de cel putin doua ori pe zi cu apa si sapun antibacterian.

Daca nu vrei sa apelezi la metodele naturale, urmeaza tratamentul de specialitate! Acesta este chirurgical si se face numai in spital de catre medicul specialist.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Herpesul genital este cauzat de catre virusul numit herpes simplex, fiind o infectie la nivelul organelor genitale,...
Indicatii Retrovir: preparate orale, sunt indicate pentru tratamentul pacientilor cu infectie cu virusul imunodeficientei umane dobandite (HIV)...
Indicatii: Prezista este un medicament antiretroviral utilizat in tratamentul infectiei cu virusulimunodeficientei umane (HIV). Apartine unui grup...