Cum sa scapi de sinuzita. 3 metode 100% naturale

Cum sa scapi de sinuzita. 3 metode 100% naturale

Sinuzita consta in inflamarea acuta sau cronica a mucoasei care captuseste sinusurile nazale. Cand mucoasa este inflamata se blocheaza drenajul fluidului spre nas si gat, aparand durerile si presiunea in sinusuri.

Nu trebuie sa confunzi o simpla raceala cu sinuzita! De prima, scapi dupa 5-7 zile, in timp ce a doua se agraveaza dupa aceasta perioada!

Metode naturale de ameliorare a sinuzitei:

1. Toaca un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, toarna peste el 15 mililitri de otet din cidru de mere si 500 mililitri de apa clocotita. Fa inhalatii o data pe zi, timp de 5-10 minute, acoperind capul cu un prosop gros.

2 . Amesteca 15 grame de usturoi pisat, 15 mililitri de miere lichida , 10 grame de patrunjel proaspat tocat si 30 mililitri de suc de lamaie. Consuma amestecul de dimineata, pe stomacul gol. Repeta zilnic, pana simti o ameliorare.

3 Pune o picatura de suc de morcovi in fiecare nara(dimineata) si o picatura de suc de lamaie(seara). Repeta pana ce starea se amelioreaza.

Diete in caz de sinuzita.

- consuma multe fructe si legume cu aport crescut de flavonoizi (mere, afine, varza, ceapa, broccoli, rosii, zmeura, pere, capsuni, struguri rosii, tarate, grapefruit) si polifenoli (fructe de padure, prune cirese, pepene, mere, struguri, pere, patrunjel, varza, broccoli, sfecla rosie, vinete, ceapa, telina, , mazare, fasole, ovaz, secara, susan, migdale, nuci, arahide, ceai verde, ulei de masline).

- consuma condimente cu efect antiinfectios (oregano, rozmarin, hrean, scortisoara, salvie, boia, usturoi, ceapa, ghimbir, cuisoare),

- bea ceaiuri din plante si sucuri proaspete din legume si fructe.

- incearca sa renunti la fumat, elimina zaharul si laptele din consum.

Sfat: Sinuzita este o boala complexa care necesita, in primul rand, interventia medicului. Asadar, daca ai dureri de cap(frontale) foarte mari sau daca mucoasa se mentine inflamata cu aparitia unei secretii purulente mai mult de 3 saptamani, nu ezita sa mergi la specialist!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sinuzita, indiferent daca e acuta sau cronica, isi face de cap mai des in sezonul rece, cand...
Bolile de sezon sunt aproape imposibil de pacalit. Virusurile se inmultesc rapid, asa ca nu prea avem...
Sinuzita este o infectie a membranei mucoase, care captuseste interiorul foselor nazale si sinusurile - spatii goale...