Cum sa vindeci DEPRESIA. 5 metode naturale

Cum sa vindeci DEPRESIA. 5 metode naturale

Depresia reprezinta o stare patologica care se manifesta prin lipsa poftei de viata, descurajare, mahnire, ganduri negative. Plansul fara motiv, anxietatea, lenea psihica sau insomnia sunt, de asemenea, semne ale depresiei.

Daca dormi din ce in ce mai putin si nu te odihnesti mai deloc, iar in timpul zilei esti peste masura de iritat sau lipsit de chef, e cazul sa te gandesti ca suferi de un episod depresiv. Nu sta cu mainile in san! Depresia se poate ascunde, initial, iar in timp se poate adanci si iti poate distruge viata! Ia masuri rapide si eficiente. Consulta imediat medicul de familie care iti va spune ce ai de facut. Daca ti-e teama de tratamentul clasic, pe baza de pastile, poti incerca metode naturale care te vor ajuta sa scapi de depresie, atunci cand aceasta e in forma usoara.

1. Ceaiurile

a. Menta. Ceaiul din aceasta planta te va ajuta sa scapi de oboseala fizica si mentala. Prepara 2 lingurite de menta la o cana de apa clocotita. Pentru un efect rapid, bea 3 cani de ceai de menta zilnic.

b. Sunatoarea. Este o planta recomandata in cazuri de anxietate, tristete profunda nejustificata, pesimism sau insomnie. Prepara o infuzie de 10 minute dintr-o lingurita de planta la o cana de apa clocotita. Strecoara, apoi, amestecul si combina-l cu miere. Cura va dura aproximativ 3 luni, perioada in care vei consuma doua cani pe zi. Nu se recomanda alt tratament antidepresiv in aceasta perioada!

c. Rozmarinul. Poti recastiga energia cu ajutorul tincturii de rozmarin. Ia 5 picaturi de tinctura, de 2-3 ori pe zi.De asemenea, poti prepara un ceai din 2 pliculete din pulbere de rozmarin in 250 ml de apa fierbinte. Lasa ceaiul la infuzat vreme de 10 minute si consuma-l pe parcursul intregii zile.

2. Ouale

Multumita acizilor grasi pe care ii contin, ouale ajuta corpul sa produca serotonina – hormonul fericirii. Nivelurile scazute de serotonina din organism sunt direct legate de anxietate, insomnie, oboseala, depresie.

3. Semintele de dovleac

O deficienta de zinc induce stari depresive. Acest metal miraculos este continut in semintele de dovleac.

4. Migdalele

Sunt bogate in folati si magneziu, care reduc starea de depresie. Doar 10 migdale consumate in fiecare dimineata reprezinta si o sursa de calciu excelenta pentru sanatatea sistemului osos.

5. Ciocolata neagra

Nu e cea mai gustoasa ciocolata, dar nu ingrasa si reuseste sa iti aduca zambetul pe buze. Conform studiilor, daca mananci ciocolata, esti mai calm si mai vesel. De asemenea, persoanele care consuma de 3 ori mai multe dulciuri pe baza de ciocolata traiesc cu un an mai mult fata de persoanele care prefera dulciuri care nu au la baza cacao.

Important! Nu te autodiagnostica si nu lua niciun tratament de capul tau. Mergi intai la medicul de familie!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub...