Cum se explica FLATULENTA. 7 lucruri mai putin stiute

Cum se explica FLATULENTA. 7 lucruri mai putin stiute

Flatulenta nu este un fenomen deloc iesit din comun, desi reprezinta un subiect relativ tabu in societatea moderna. Unii oameni evita sa vorbeasca despre asta de rusine sau pentru ca sunt dezgustati. Altii, gasesc o sursa de amuzament dintr-un asemenea moment.

Daca nu stiai, flatulenta inseamna acumularea gazelor in stomac si intenstin. Cand aceste gaze se strang in exces, e firesc sa le elimini.

Astazi, am decis sa iti spunem cateva lucruri mai putin stiute despre flatulenta:

1. Flatulenta indica o sanatate normala. Nu te sfii sa flatulezi! Sigur, e semn de proasta crestere, daca o faci in locuri publice, in auzul tuturor. Daca flatulezi fara sa lezezi pe nimeni, e foarte bine, deoarece asta indica o buna sanatate. In schimb, daca nu flatulezi deloc, e cazul sa faci o vizita la medic.

2. O persoana sanatoasa se flatuleaza, in medie, de 14 ori pe zi. Aceasta acumulare e suficienta pentru a umple un balon cu aer.

3. Gazele cauzate de flatulenta ies din anus cu o viteza de 3 metri pe secunda.

4. Gazul eliminat prin flatulenta este alcatuit din hidrogen sulfurat. De aici si mirosul specific, deloc placut.

5. Gazele eliminate de femei au, in genere, un miros mai puternic, deoarece contin un nivel mai ridicat de sulf.

6. Alimentele care cauzeaza un nivel mai ridicat de gaze in organism si cresc flatulenta sunt guma de mestescat si bauturile carbogazoase. Cand mesteci guma, inghiti foarte mult aer, iar acidul din bautura carbogazoasa produce, in mod evident, mult mai mult gaz in stomacul tau.

7. Zgomotul provocat prin flatulenta depinde de cat de stramt este sfincterul. Cu cat acesta este mai stramt, cu atat zgomotul va fi mai mare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Flatulenta reprezinta acumularea excesiva de gaze in stomac, dar si procesul de evacuare a acestora prin anus....
Citeste prospectul medicamentului Zymogen, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Flatulenta,...
Citeste prospectul medicamentului Sab - Simplex, comprimate 80 mg si afla pentru ce este indicat si cum...