Depresia - mituri si adevaruri

Depresia - mituri si adevaruri

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o afectiune care, netratata, poate duce inclusiv la suicid! Din pacate, multe persoane o ignora sau o trateaza cu lejeritate, crezand ca e doar o stare episodica, ce nu poate lasa urmari grave. In realitate, depresia poate face ravagii.

Mituri despre depresie:

Depresia e o boala inchipuita. Multi oameni neavizati au convingerea ca depresia nu reprezinta decat un moment de slabiciune invaluit in tristete. Gresit! Depresia e o tulburare complexa de sanatate mintala! Nu se vindeca de la sine, desi cel care sufera poate crede ca a scapat de ea. Depresia poate reveni in forta, cauzand un rau si mai mare. Asadar, e nevoie de ajutorul specialistului, care iti va indica pasii potriviti pentru a scapa de aceasta stare!

Antidepresivele vindeca depresia. Nu e suficient. Intr-adevar, pilulee antidepresive au rolul de a modifica in bine chimia creierului, insa vindecarea nu tine doar de acest aspect. Medicul specialist poate recomanda si psihoterapie sau terapie prin vorbire. Combinarea medicamentelor cu terapia cu vorbire este o strategie obisnuita de tratament.

Depresia trece de la sine. Cum notam si mai sus, depresia nu se vindeca fara interventie. Ea se poate, in schimb, ascunde, masca, iar bolnvaul va crede in mod eronat ca i-a trecut. Din pacate, depresia ascunsa revine mult mai agresiv si poate conduce la comportamente reprobabile, inclusiv dorinta de suicid! Schimbarea de atitudine si gandirea pozitiva sunt binevenite, dar insuficiente in cazul depresiei! Depresia, prin factori de mediu si biologici, afecteaza chimia, functia si structura creierului. Asadar, daca te confrunti cu asa ceva, nu ezita sa contactezi medicul!

Tristetea sta la baza depresiei. Pare logic, insa nu e chiar asa! Depresia nu e mereu cauzata de un eveniment negativ. Ea poate provoca perioade inexplicabile de deznadejde, tristete si letargie. De asemenea, boala poate aparea brusc, chiar si cand viata ta pare a fi pe fagasul cel bun.

Antidepresivele schimba personalitatea. Vorbim despre o alta preconceptie departe de adevar. Aceste pilule schimba anumite substante din creier, pentru a putea lupta cu depresia. Nu umbla, insa, la personalitatea de baza, de dedesubt(subiacenta). Aasadar, pastilele antidepresive te ajuta, te pot face sa te simti din nou tu. Orice ar fi, discuta intai cu medicul tau!

Citeste si: Cum sa descoperi depresia ascunsa. 8 simptome mai putin evidente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub...
Depresia de sezon e greu de ocolit. Gerul, lipsa indelungata a razelor de soare si zilele scurte...