Barbati. Cum descoperi DEPRESIA. 12 semne

Barbati. Cum descoperi DEPRESIA. 12 semne

Depresia clinica e o stare mentala de tristete care dureaza, in general, peste doua saptamani. E extrem de periculoasa, deoarece afecteaza desfasurarea normala a activitatilor zilnice. E intalnita atat la barbati cat si la femei.

Din pacate, majoritatea celor care trec prin depresia clinica nu constientizeaza boala. Conform studiilor, barbatii sunt mai predispusi la depresie decat femeile.  Iata 12 semne ale depresiei la barbati:

1. Oboseala. Daca suferi  de o depresie , vei trece printr-o serie de schimbari fizice si mentale. Vei fi mai obosit, miscarile fizice si verbale se vor incetini, iar gandirea nu va mai fi la parametri normali.

2. Somn in exces vs. insomnie. Problemele de somn, cum ar fi insomnia, trezitul foarte de dimineata sau somnul excesiv sunt simptome comune ale depresiei. Unii oameni dorm si 12 ore pe zi si tot se simt epuizati sau se trezesc din doua in doua ore.

3. Dureri de stomac sau de spate. Problemele de sanatate, cum ar fi constipatia sau diareea, la fel ca durerile de cap sau de spate, pot fi semne de depresie.

De cele mai multe ori, barbatii nu realizeaza ca durerea cronica si dezechilibrul digestiv au legatura cu aceasta boala.

4. Nervozitate. Barbatii care sufera de depresie vor fi nervosi mai tot timpul.

5. Dificultati de concentrare. Daca esti depresiv, totul merge mai greu. La munca nu vei mai da acelasi randament, iar acasa vei deveni insuportabil. Incetinirea proceselor psihice  iti va aduce ganduri negative, iar ceilalti cu greu te vor intelege.

6. Furie, ostilitate. Unii barbati devin furiosi cand sunt in depresie. Cand se va simti nesigur si slab, un barbat depresiv poate incerca sa demonstreze contrariul printr-un comportament agresiv. Se intampla adesea in momentul in care depresivul se retrage din societate, iar familia incearca sa-l reintegreze.

7. Stresul poate fi un indicator al depresiei clinice. Studiile au aratat ca expunerea prelungita la stres poate duce la schimbari in creier, care pot duce la depresie.

8. Anxietate. Studiile arata o legatura puternica intre tulburarile de anxietate si depresie. Anxietatea e predominanta la femei.

9. Abuz de substante nocive. Cercetarile arata ca alcoolicii sunt  predispusi sa sufere de o depresie majora. De obicei, barbatii isi ascund mai des problemele in spatele alcoolului si al drogurilor. E, practic, un strigat de ajutor.

10. Disfunctie sexuala. Lipsa apetitului sexual si problemele de erectie pot  fi efecte ale depresiei.

11. Indecizie. Daca, prin felul tau de a fi, esti indecis, nu e bai. Dar daca acest comportament apare din senin, s-ar putea sa suferi de un episod depresiv.

12. Ganduri sinucigase.  Femeile se gandesc mai des la sinucidere, dar se razgandesc repede. In schimb, barbatii duc frecvent gandul sinucigas la sfarsit.

Oamenii mai in varsta prezinta cel mai mare risc de suicid.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Depresia reprezinta starea patologica a unei persoane descurajate. Este o boala foarte raspandita pe intreg Mapamondul; o...
Insomnia poate fi provocata de o stare mentala nepotrivita, dar si de alimentatie. Mai jos iti prezentam...
Depresia este o boala grava. Poate fi confundata cu oboseala obisnuita, dar se poate ascunde si sub...