Iti amortesc mainile frecvent? Ai putea suferi de una dintre urmatoarele BOLI

Iti amortesc mainile frecvent? Ai putea suferi de una dintre urmatoarele BOLI

Nu exista om caruia sa nu-i fi amortit, macar o data in viata, degetele de la maini si de la picioare. Daca se intampla rar, nu e nicio problema. Cand frecventa amortelilor creste, insa, e cazul sa iti pui semne de intrebare si sa mergi la medic.

Cand apare parestezia(amortirea mainilor):

- cand dormi pe mani, desenezi, folosesti intensiv mana, fie ca scrii pe hartie sau la calculator. In mod normal, amorteala dispare dupa cateva minute sau chiar mai repede daca faci un mic masaj si intinzi mainile.

Ce indica parestezia:

- un flux scazut al sangelui in anumite zone sau lezarea nervilor.

- traumatisme, inflamatii sau infectii.

- sindromul de tunel carpian, care produce ameteli, furnicaturi si mici dureri la nivelul degetelor si palmei. Simptomele apar, in general, la mana care se foloseste cel mai des. O interventie chirurgicala va rezolva problema, deoarece se va debloca nervul median presat.

- lipsa de vitamine B12, B6, B1, B3 sau PP (niacina) sau vitamina E. Aceste vitamine, precum si magneziul sunt importante pentru functionarea optima a nervilor periferici. Lipsa de vitamine provoaca amorteli la membrele superioare si inferioare.

- fracturi, osteoporoza.

- consumul de alcool combinat cu lipsa de hidratare.

- boala lui Raynaud sau atac ischemic tranzitoriu - in aceste situatii, amorteala este provocata de reducerea sau chiar blocarea fluxului sanguin catre o parte din creier, din cauza unui cheag de sange. Simptomele sunt trecatoare, caci fluxul se restabileste dupa cateva minute. Nu la fel se intampla si in cazul unui atac cerebral vascular, care poate provoca paralizie. In cazul bolii lui Raynaud, varfurile degetelor de la maini amortesc si devin albastre, lucru ce se agraveaza la frig si la stres. Aceasta boala apare din cauza unui spasm trecator ce blocheaza fluxul sangelui catre degete. Este o boala ce apare mai frecvent la femei.

- stresul, alimentatia si lipsa de odihna -in cazul persoanelor prea stresate, pot aparea amorteli al nivelul degetelor, insotite de atacuri de panica si furnicaturi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pielea de pe mainile tale e mereu uscata? Unghiile sunt deteriorate? Atunci trebuie sa citesti acest articol....
Mainile tale sunt uscate si acest lucru te derajeaza? Ai incercat toate metodele si nimic nu a...
Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...