Cum sa recunosti un psihopat. 5 trasaturi mai putin stiute

Cum sa recunosti un psihopat. 5 trasaturi mai putin stiute

Psihopatii sunt persoanele care sufera de psihopatie, adica de o stare caracterizata prin tulburari de afectivitate, de comportament sau de caracter. Se spune despre aceste persoane ca nu sunt capabile de sentimente. Oamenii de stiinta combat, insa, aceasta credinta populara, demonstrand ca psihopatii sunt capabili de anumite trairi.

Iata o lista de sase comportamente psihopate pe care putini oameni le cunosc:

1. Psihopatii simt, au sentimente. Vorbim despre unele sentimente. Pentru ca, intr-adevar, oamenii cu astfel de tulburari nu cunosc frica si nici supararea. Pot trai, in schimb, sentimente precum bucuria sau dezgustul.

2. Cei mai multi psihopati nu sunt criminali. In multe filme, un psihopat este asociat cu un ucigas. In realitate, nu e deloc asa. Cele mai multe persoane cu astfel de tulburari nu ucid! Fiind incapabili de frica, psihopatii raman calmi in situatiile extreme.

3. Psihopatii pot fi sarmanti, placuti de catre cei din jur. Pot fi, de asemenea, luati ca etalon, deoarece isi asuma riscuri in momente in care cei mai multi n-ar face-o…

4. Orice persoana sufera, macar putin, de psihopatie. Ai simtit lipsa vinovatiei sau a empatiei, intr-un anumit moment? Asta inseamna ca ai trait un anumit nivel de psihopatie. De altfel, lipsa fricii in situatii extreme sau acceptarea unor riscuri uriase reprezinta tot insusiri psihopatice.

5. Psihopatii fug de relatii sau, mai bine zis, le prefera pe cele de scurta durata. O relatie de lunga durata(casatorie) ar presupune implicare afectiva majora si asumare. Or psihopatul nu agreeaza astfel de situatii.

6. Femeile care sufera de psihopatie sunt...altfel. Desi exista similitudini intre barnatul si femeia care sufera de aceasta boala, conform anumitor studii femeile psihopate ar avea o mai mare predispozitie la anxietate, probleme emotionale si promiscuitate. Impulsivitatea exacerbata si excese de furie sunt frecvente in aceste cazuri.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam...