Cum sa combati raceala. Te ajuta aceste plante

Cum sa combati raceala. Te ajuta aceste plante

Raceala sunt dusmani traditionali in perioadda rece a anului. Ele pot fi combatute, insa, cu un refim de viata sanatos, adica alimentatie potrivita, somn adecvat si evitarea zonelor aglomerate. Daca, din pacate, raceala te-a luat de nas, o poti dovedi cu ajutorul medicatiei de specialitate sau folosind plantele de mai jos.

Plante care te ajuta sa combati raceala si gripa:

Echinacee. E bogata in polizaharide. Acestea au rolul de a stimula producerea de limfocite, responsabile cu bacteriile si virusurile. Recomandata este tinctura de echinacee. Consuma o jumatate de lingurita de trei ori pe zi, intr-o cana de apa.

Ceai negru/verde. Aceste tipuri de ceaiuri actioneaza antioxidant, stimuland sistemul imunitar. Consuma in mod cotidian 2 cani, nu mai tarziu de ora 18.00, deoarece s-ar putea instala insomnia. Infuzeaza un pliculet timp de 5 minute si bea ceaiul fierbinte.

Soc. Contine un antioxidant cu proprietati antihistaminice (impiedica curgerea nasului si ochilor) si antiinflamatoare. Ceaiul de soc isi face efectul, daca e consumat chiar cand raceala debuteaza. Bea cate un pahar din ora in ora. Prepara ceaiul dintr-o lingurita cu planta si 200 ml de apa clocotita.

Ghimbir. Are efecte antihistaminic si descongestionant, relaxeaza musculatura si diminueaza durerea. Se recomanda consumarea unei lingurite de ghimbir ras, la fiecare masa. La fel de eficient este si ceaiul de ghimbir, pe care il vei prepara din 2 cm de radacina proaspata, taiata in bucati si doua cani cu apa. Fierbe amestecul circa 20 minute, strecoara-l si adauga o lingura cu miere si zeama de la o jumatate de lamaie. Ceaiul va elimina febra si frisoanele.

Busuioc. Rezolva febra si calmeaza tusea. Frunzele proaspete mestecate fluidizeaza mucusul. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita cu planta uscata si o cana cu apa. Se fierbe cinci minute, se strecoara si se bea cald.

Tataneasa. Cu proprietati calmante si antiinflamatorii, tataneasa e recomandata in caz de gripa si raceala cu dureri in gat. Amesteca 500 g de miere cu 250 g de pulbere de tataneasa si consuma o lingurita de 2-3/zi.

Anason. Te ajuta sa expectorezi si sa scapi de secretiile nazale si bronhice. In doze importante, actioneaza ca un antiviral de exceptie. Pune, dimineata, doua lingurite cu anason zbrobit in doua cani cu apa clocotita si lasa la infuzat circa un sfert de ora. Strecoara amestecul si bea. minute, strecoara si bea. reepta procesul si seara.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Raceala poate fi invinsa cu ajutorul tratamentului clasic(sirop de tuse, medicamente pentru reducerea durerii si decongestinante nazale)...
Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...
Raceala sau gripa se pot instala in orice moment, cu predilectie in anotimpurile reci. Nu ne putem...