Simptomele cancerului de gura

Simptomele cancerului de gura

Cancerul de gura sau oral este o formatiune canceroasa la nivelul cavitatii bucale, cauzata, in general, de fumatul si consumul de alcool excesiv.

Iata care sunt simptomele cancerului de gura:

Dificultatea la inghitire si mestecare. Celulele cancerigene degradeaza si incapaciteaza organele afectate, impiedicandu-le, aproape in totalitate, sa-si efectueze functiile in mod obisnuit.

Rigiditatea la nivelul limbii si a maxilarului sunt simptome frecvente in cazul persoanelor afectate de acest tip de cancer.

Umflaturile in interiorul gurii. Cancerul este caracterizat prin aparitia tumorilor sau a umflaturilor ce se formeaza in zona afectata. In prima faza, umflaturile sunt mici, pale si nedureroase, insa o data cu evolutia bolii, acestea dau o senzatie continua de usturime.

Petele albe si rosii in gura si pe buze sunt cel mai frecvent semn al cancerului oral, iar daca va confruntati cu asa ceva este indicat sa mergeti de urgenta la un consult medical.

Mancarimile de la nivelul urechilor sunt un alt simptom al cancerului de gura, deoarece urechile sunt conectate, lateral, la gura, deci orice infectie de la nivelul acesteia poate cauza mancarimi de urechi.

Sangerarile de la nivelul gurii sunt semne ale unui stadiu avansal al cancerului oral si sunt cauzate de degradarea tesuturilor si a celulelor. Daca prezentati acest simptom si sunteti siguri ca nu se datoreaza unor probleme la nivelul gingiilor, mergeti de urgenta la un control medical.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul de prostata este o boala cauzata de o tumora maligna metastazica, care porneste din exteriorul prostatei...
Ficatul este un organ important, fiind al doilea ca marime din organism si cantarind intre 1 si...
Cancerul este o boala nemiloasa, care este determinata de producerea unei (unor) celule canceroase care se divide...