Ce este si cum recunosti SINDROMUL BRADULUI de CRACIUN

Ce este si cum recunosti SINDROMUL BRADULUI de CRACIUN

Bradul sfant nu lipseste din casele romanilor in perioada Craciunului! Lumina sarbatorilor fara bradul impodobit parca nu mai ofera aceeasi intensitate, aceeasi caldura. Totusi, trebuie sa stii ca acest pom poate reprezenta un pericol pentru sanatatea ta. Acest pericol se cheama sindromul bradului de Craciun.

Sindromul bradului de Craciun reprezinta un cumul de alergii ce se pot manifesta diferit de la persoana la persoana.

Cauze: mucegaiurile care colonizeaza pomul in timpul dezvoltarii sale in aer liber.

Vezi Cum se face un brad de Craciun din hartie

Efecte: stranut, nas infundat, secretii nazale apoase, tuse, senzatie de sufocare, lacrimare, ochi rosii si chiar conjunctivita. In primul stadiu, simptomele sunt usoare, neafectand persoanele alergice la primul contact cu bradul. Din pacate, situatia se poate inrautati simtitor, din cauza caldurii din locuinte, prielnica pentru raspandirea mucegaiului in casa. Particulele de mugecai se inmultesc cu circa 5000 pe metru patrat in doua saptamani de la instalarea bradului!

Sfaturi:

- spala bradul la jet de apa si lasa-l la uscat in mediu extern, inainte de a-l impodobi.

- persoanele alergice si copiii care sufera de astm bronsic, eczema severa, rinita alergica ar face bine sa inlocuiasca bradul natural cu unul artificial.

Afla si Cum sa faci o coronita de Craciun dintr-un..umeras

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ambrozia este o planta cu provenienta in America de Nord. Ea creste si in Romania, in special...
Globocef este un medicament prescris contra infectiilor cu germeni sensibili cu diferite localizari. Prezentare farmaceutica: Comprimate filmate...
Doxepin este un medicament prescris personaleor care sufera de anxietate. Indicatii: Stari depresive de intensitate moderata, mai...