Cum sa scazi tensiunea arteriala. Un simplu truc te ajuta in doar un minut

Cum sa scazi tensiunea arteriala. Un simplu truc te ajuta in doar un minut

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa. Ai nevoie de un pix/stilou si de cateva cunostinte. Astfel, vei obtine timpul necesar sa ajungi la medicul specialist.

Tensiunea arteriala nu e intotdeauna usor de observat, asa ca multi oameni nici macar nu stiu ca sufera de aceasta afectiune. Medicii o numesc chiar un ucigas tacut, deoarece consecintele pot fi foarte grave, iar problema se dezvolta lent. De asemenea, simptomele pot lipsi sau pot fi comune altor afectiuni. Iata care sunt, in general, simptomele hipertensiunii arteriale:

Dureri de cap. Paradoxal este faptul ca persoanele cu hipertensiune arteriala cronica nu au deloc dureri de cap. Epidosul hipertensiv brusc, insa, cauzeaza adesea dureri de cap insuportabile. Momentul este denumit de medici criza hipertensiva.

Sangerari nazale. De asemenea, hipertensiunea poate provoca astefel de sangerari.

Vase de sange sparte la nivelul ochilor si probleme de vedere. Expertii cred ca tensiunea arteriala ridicata poate deteriora vasele de sange din retina, un strat mic in spatele globului ocular unde imaginile se concentreaza. Vasele se pot sparge si se provoaca pete de sange si tulburari de vedere.

Sunete ca niste lovituri in timpane. Daca aceste sunete apar dupa un exercitiu serios(alergare sau orice alt exercitiu sportiv), nu te panica. Indata ce ritmul cardiac se va stabiliza, nu vei mai auzi sunetele. Daca, in schimb, aceste simptome apar brusc, fara motiv evident, ar trebui sa verifici tensiunea si daca persista sa mergi la medic.

Consecintele hipertensiunii. Netratata, aceasta afectiune poate provoca accident vascular cerebral, insuficienta cardiaca si chiar dementa. Te sfatuim sa cumperi din farmacie un tensiometru si sa iti iei tensiunea periodic sau atunci cand te simti rau. Evident ca e necesar sa citesti tensiunea, Nu e deloc dificil. Inainte de toate trebuie sa stii ca tensiunea arteriala creste, in mod natural, odata cu inaintarea in varsta. Tensiunea ideala(de aviator, cum i se mai spune) e 12 cu 8. 

Trucul prin care poti scadea tensiunea intr-un singur minut. Acest punct de presiune e usor de gasit. Se afla pe varful degetului mijlociu, de pe ambele maini. Apasa pe acesta cu varful unui pix/stilou vreme de 1 minut. Nu uita: acest truc este un remediu pentru hipertensiunea arteriala cronica, ci doar un element de prim ajutor in cazul in care nu ai medicamentele necesare.

Trucul prin care poti scadea tensiuena arteriala in 2 minute. Un alt punct de presiune care iti poate salva viata se afla la nivelul picioarelor. Mai exact, pe linia dintre degetul mare si al doilea deget. Aplica o presiune profunda timp de 3 secunde, apoi fa pauza pentru 5 secunde. Repeta masajul pentru 2 minute, apoi procedeaza la fel si pe celalalt picior.

Citeste si: Cum poate fi tratata cefaleea

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla traind cat mai sanatos(mancare de...
Tensiunea arteriala ridicata este una dintre simptomele bolilor de inima. Insa, potrivit studiilor, o tensiunea arteriala constanta...
Cititi prospectul medicamentului Tertensif, indicat in hipertensiune arteriala esentiala. Proprietati: Agent antihipertensiv. Indapamida este un derivat sulfonamidic...