Cum sa ceri o marire de salariu?

 Cum sa ceri o marire de salariu?

Una dintre cele mai dificile conversatii cu seful este aceea in care doriti sa cereti o marire de salariu, deoarece acest lucru nu este niciodata usor, insa nu strica sa incercati, deoarece nu veti fi concediati daca faceti aceasta.

Pe de alta parte, daca nu cereti o marire, s-ar putea sa ratati oportunitatea de a va primi drepturile cuvenite.

Iata cum puteti cere o marire de salariu:

Pregatiti-va inainte de intalnirea cu seful:

1

Faceti-va o autoevaluare cu ceea ce ati realizat in folosul companiei si vedeti daca ati atins telurile propuse, depasindu-le chiar. Cu cat realizarile va sunt mai pozitive, cu atat aveti sanse mai mari sa primiti o marire de salariu.

2

Faceti o lista a noilor responsabilitati, legate de proiecte recente. Acest lucru va ajuta sa negociati o marire de salariu.

3

Determinati daca actualul salariu este conform standardelor de salarizare, informandu-va in acest sens. Este important sa cunoasteti acest lucru, pentru a sti daca sunteti indreptatiti sa cereti o marire de salariu.

4

Evaluati performantele companiei. Daca lucrurile merg bine, atunci cereti o marire de salariu. Insa, daca compania intampina dificultati, atunci este bine sa amanati cererea de marire de salariu.

O data ce v-ati decis sa cereti o intalnire cu seful, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

Sincronizarea este importanta.  

- Cereti o intalnire atunci cand stiti ca seful este in toane bune.
- Cereti personal sefului o intrevedere daca are biroul in aceeasi locatie ca si voi. Daca trimiteti un email, utilizati registrul adecvat. Este important sa cereti, nu sa impuneti o intalnire.
- Aflati ce zi sau ora ii convine sefului. Va fi in avantajul vostru daca intrevederea va avea loc la sfarsitul zilei, deoarece daca va refuza, nu va veti simti la fel de stanjeniti, din moment ce veti pleca acasa.

Specificati suma ceruta.

- Seful va va intreba, probabil, ce salariu credeti ca meritati. Cereti o suma mai mare, decat va asteptati sa primiti, putand astfel sa negociati.

- Fiti deschisi la beneficii nelegate de bani. Seful v-ar putea oferi o masina de serviciu, deduceri salariale, decontarea combustibilului, zile in plus de concediu sau un orar flexibil. Luati in calcul si aceste optiuni.

Etichete: marire salariu, bani, sef

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Banii au devenit, ne place sau nu, un mijloc fara de care omul modern nu se poate...
Orice om are posibilitatea sa castige mai multi bani si chiar sa devina bogat. De unde deducem...
Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...