Cum sa iti cuceresti seful. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa iti cuceresti seful. Tine cont de aceste sfaturi

Nu exista om care sa nu-si doreasca sa se inteleaga bine cu superiorul sau. Daca vrei sa-ti cuceresti seful, trebuie sa fii, in primul rand, eficient la locul de munca. Apoi, mai ai la indemana si cateva trucuri care te vor ajuta sa cresti in ochii acestuia.

Cum sa iti cuceresti seful. Tine cont de aceste sfaturi:

1. Nu iti fie teama sa iti expui parerile. Nu e intotdeauna o idee proasta sa ai pareri diferite de ale superiorului. Din contra! Uneori, seful te poate aprecia mai mult pentru onestitate si devotament. Totusi, ai grija sa nu creezi un dezacord la nivel personal, ci doar unul legat de job. Argumenteaza intotdeauna si nu vor fi probleme!

2. Tine picioarele la pamant. Poate parea o gluma, insa nu e. Pozitia picioarelor poate face diferenta intr-o discutie cu seful. Nu sta picior peste picior, deoarece, probabil, niciunul dintre voi nu se va concentra cum trebuie pe subiect. Mai mult, a avea picioarele pe pamant te ajuta sa gasesti raspunsurile cele mai bune la intrebarile complexe. Gandind logic si creativ, nu vei face decat sa cresti in ochii sefului tau.

3. Cere-i sfaturi, nu doar pareri. E ok sa ceri parerea, insa nu suficient. Se pare ca atunci cand ii ceri sefului o opinie, acesta va evalua situatia in mod obiectiv. Totusi, daca ii ceri si sfatul, veti crea o atmosfera de parteneriat, iar astfel seful tau iti va sustine mai usor ideile si deciziile.

4. Da din cap, cand expui o idee. Seful tau va fi mai usor de acord cu tine, daca zambesti, mentii contactul vizual si dai usor din cap in timp ce iti expui ideile. Acest limbaj complex al corpului poate avea un efect hipnotic asupra sefului tau, care va subscrie ideilor tale.

5. Creeaza o comunicare inteligenta. Nimeni nu vrea sa vorbeasca non-stop despre munca, nici macar seful tau. Asadar, daca vrei sa comunici cu superiorul, poti incepe prin a-l intreba despre un hobby in loc sa pui intrebari despre munca.

6. Recunoaste-ti greseala. Daca ai comis o greseala , nu incerca sa o ascunzi sau sa arunci vina pe un coleg/o colega! Spune adevarul si transmite-i seful ca vei indrepta lucrurile. Astfel, vei obtine mai mult respect de la el, construind si o relatie bazata pe incredere!

7. Cauta mai multe solutii. Un sef poate deveni, uneori, anxios, deoarece nu este capabil sa rezolve problemele asa cum obisnuia sa o faca inainte de a primi functia de conducere. Asadar, atunci cand ii aduci sefului tau o singura solutie la o problema, ii cresti fara sa vrei nivelul de teama, teama de a pierde controlul! Venind cu variante, ii oferi sansa sa aleaga, ceea ce il poate calma instant.

Citeste si: Om ocupat vs om eficient. Care sunt diferentele?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Interviul de angajare a devenit un fenomen esential, intr-o lume în care orice companie cauta cei mai...
Indiferent daca ai studii in resurse umane sau ai absolvit o facultate de alt profil, trebuie sa...